Dăncilă: Sunt singurul contracandidat al lui Iohannis care contează. Şi nu e aroganţă

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Aflată în turneu electoral la Suceava, premierul demisionar Viorica Dăncilă a susţinut, miercuri, că este singurul contracandidat al preşedintelui Iohannis care contează la alegerile prezidenţiale şi a ţinut să precizeze că afirmaţia sa nu este dovada unei aroganţe.

"Sunt convinsă că contracandidatul meu este Klaus Iohannis şi sunt singurul contracandidat care contează în această luptă. Nu vreau să credeţi că acest lucru este o aroganţă, dar uitaţi-vă la toţi ceilalţi că au răspuns ordinului dat de Iohannis pentru demiterea acestui guvern. Deci într-un fel s-au subordonat domnului preşedinte Klaus Iohannis. Şi atunci de ce să credem că intră într-o luptă cu domnul preşedinte dacă au ascultat de ceea ce le-a ordonat domnul preşedinte legat de demiterea acestui guvern”, a declarat Dăncilă.

Totodată, prezidenţiabilul PSD a acuzat iniţiatorii moţiunii de cenzură că nu au venit cu o alternativă la guvernul demis.

"Nu este o problemă că a trecut moţiunea, se întâmplă, au mai fost moţiuni de cenzură care au trecut, dar în momentul în care dărâmi un guvern, toate celelalte partide politice trebuiau să aibă o alternativă, trebuia atunci ceilalţi să discute: ‘Noi vrem alegeri în două tururi sau noi vrem alegeri anticipate’. Toate aceste lucruri trebuiau discutate şi vedeau dacă au această alternativă, dacă dădeau dovadă de responsabilitate. Dar vedem acum că nu se înţeleg în niciun fel şi atunci toată lumea se întreabă ce urmează”, a afirmat Dăncilă.

În acest context, şefa PSD a ţinut să precizeze că Executivul care asigură interimatul are puteri limitate şi nu poate adopta proiecte de legi. Dăncilă s-a arătat preocupată de sosirea iernii şi acuză că în aceste condiţii Guvernul nu se poate ocupa de „deszăpezire, căldura şi alegeri”.

"Noi avem un guvern interimar. Dar nu putem să adoptăm proiecte de legi, avem anumite lucruri pe care nu putem să le facem. [...] Luăm doar măsurile care se încadrează în limitele legii, dar vine iarna, trebuie să ne ocupăm de deszăpezire, de căldură, de foarte multe lucruri, de alegeri”, a mai declarat Viorica Dăncilă.