Danileţ: "Consumul de droguri a coborât deja la copiii cu vârstă de 10 ani. Preşedintele a retrimis legea în Parlament"

Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Epoch Times România)

Judecătorul Cristi Danileţ critică dur faptul că deţinerea de etnobotanice nu este incriminată şi că nu există pedepse drastice pentru cei ce vând aşa ceva, după ce două fete de 13 ani au ajuns la spital, pentru că ar fi consumat substanţe etnobotanice. Cele două fetiţe au fost luate cu ambulanţa chiar din toaleta unui mall din Botoşani.

Potrivit judecătorului care deplânge faptul că Preşedintele a trimis înapoi în Parlament, spre reexaminare, legea iniţiată de deputatul USR Lavinia Cosma care majorează pedepsele pentru cultivarea, fabricarea, vânzarea, deţinerea sau alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, consumul de droguri a coborât deja la copii de 10 ani...

Redăm postarea judecătorului:

"Cam aici se ajunge când nu se incriminează deţinerea de etnobotanice şi nu sunt pedepse adevărate pentru cei care vând astfel de rahaturi: copii ridicaţi cu salvarea din buda unui mall.

Vă dau exemplu din practica noastră judiciară: inculpatul a făcut rost de mătrăgună, a amestecat cu Clin de geamuri, otravă pentru şoareci şi esenţă de tei, a mărunţit şi apoi a vândut în pliculeţe dotate cu ziplock contra sumei de 25 lei per bucată. Consumatorii au fumat această substanţă, ceea ce le-a generat stări de rău, halucinaţii şi chiar înţepenirea muşchilor (efectul "zombi") pentru 20 de minute.

Dependenţa se produce imediat, chiar de la prima ţigară. Într-o situaţie consumatorul era la volan, în maşină cu patru persoane şi au ajuns în zid ca urmare a înţepenirii muşchilor. La Cluj sunt cel puţin 8 cazuri în fiecare zi de genul celor de mai jos, când consumatorul de etnobotanice ajunge la spital, unde tratamentul este: spălături stomacale şi rugăciuni către Divinitate.

Consumul a coborât deja la copiii cu vârstă de 10 ani. Din păcate, legea aprobată în acest sens la sfârşitul anului trecut de Parlament a fost întoarsă de la promulgare de Preşedinte.", scrie, pe Facebook, Danileţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne