Danileţ: Recursul compensatoriu i-a readus pe străzi pe cei 7 violatori ai elevei din Vaslui

Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Epoch Times România)

Prezent la conferinţa SuperTech din Cluj Napoca, judecătorul Cristi Danileţ a declarat că toţi cei şapte agresori care au violat în 2014 o tânără de 18 ani au ieşit mult mai repede din spatele gratiilor ca urmare a legii recursului compensatoriu, potrivit edupedu.ro.

Violatorii din comuna vasluiană Văleni, care au afişat o atitudine sfidătoare pe durata procesului lor şi au desfăşurat o campanie agresivă de denigrare a fetei cu ajutorul rudelor şi prietenilor lor, au fost condamnaţi la sentinţe cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare.

"Cei şapte 'eroi' ai violului de la Vaslui de acum câţiva ani - care a cutremurat o ţară întreagă, [şi care au fost - n.r.] condamnaţi la 10 ani, la 8 ani, respectiv 6 ani de închisoare - astăzi sunt liberi graţie recursului compensatoriu", a precizat judecătorul Danileţ la Cluj Napoca.

Primul agresor a fost eliberat din închisoare după ispăşirea a trei ani şi jumătate din sentinţa de şase ani primită pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate.

Reamintim că, în toamna anului 2014, şapte tineri din Vaslui au sechestrat şi violat, ore în şir, o elevă de 18 ani, până când aceasta a leşinat. Victima a relatat că, după ce a leşinat, tinerii au stropit-o cu alcool pentru a-şi reveni, după care au violat-o din nou. La nici un an de la viol, cei şapte sunt în libertate, ceea ce, după ce cazul a fost puternic mediatizat de ziarul Adevărul, a stârnit un val naţional de revoltă.

Mai trebuie precizat, în context, faptul că deputatul PNL Florin Roman a solicitat recent Ministerului Justiţiei precizări referitoare la persoanele ce au beneficiat de recursul compensatoriu fiind eliberate mai repede din penitenciar de la data intrării în vigoare a legii şi până în luna septembrie 2019.

În răspuns, ministrul Ana Birchall arată că 509 dintre deţinuţii care au fost eliberaţi în baza Legii recursului compensatoriu, votată de fosta majoritate PSD-ALDE-UDMR, au comis noi infracţiuni violente: crimă, viol, tâlhărie, pedofilie, act sexual cu un minor, pornografie infantilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne