Datele OMS privind gripa aviară din China ridică noi întrebări în legătură cu transmiterea de la om la om

Epoch Times România
19.04.2013

Peste 50% dintre pacienţii infectaţi cu noul tip de gripă aviară din China nu au avut contact cu păsări, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ridicând noi întrebări în legătură cu felul în care virusul este transmis de la om la om, scrie Reuters.

Virusul H7N9 a infectat până acum 87 de oameni în China şi a omorât 17, dar încă nu este clar cum aceştia au contractat boala. Un oficial chinez a declarat la începutul săptămânii că 40% dintre pacienţi nu au avut contact cu păsări.

”Este greu să elimini definitiv rolul păsărilor. Acesta este totuşi un virus animal care infectează din când în când oameni. Cu rare excepţii, ştim că oamenii nu se îmbolnăvesc în urma contactului cu alţi oameni”.

Reprezentantul OMS în China, Michael O’Lear, a spus că investigatorii au testat 80.000 de păsări şi doar 40% dintre acestea erau infectate cu virusul gripei aviare, însă nici una nu manifesta semne ale bolii.

Pe de altă parte, un cercetător de Academia Chineză, citat de ziarul China Daily, susţine că epidemia are legătură cu migraţia păsărilor sălbatice.

O echipă internaţională de specialişti condusă de OMS şi de guvernul chinez va conduce o investigaţie în Beijing şi Shanghai.

Industria cărnii de pasăre din China a înregistrat deja pierderi de peste 1.6 miliarde de dolari, de la apariţia primelor rapoarte privind infecţia cu virusul gripei aviare, acum două săptămâni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor