Dator la Fisc 55 milioane de euro, Robert Negoiţă a suspendat executarea silită cu ajutorul instanţei

Robert Negoiţă (Epoch Times România)
Ana Ion
17.05.2024

Primarul Negoiţă a suspendat cu ajutorul instanţei executarea silită a datoriei de 55 de milioane de euro pe care o avea la Fisc, relatează presshub.

În ianuarie 2022, primarul Sectorului 3 a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti prin care a contestat o decizie de impunere a Fiscului care-l declara dator cu 173 milioane de lei (55 de milioane de euro), la care se adaugă penalităţi, după ce nu ar fi plătit TVA pentru sute de apartamente pe care le-a vândut ca persoană fizică.

Controlul a avut loc în 2009 şi prin acest proces primarul a cerut suspendarea executării deciziei de impunere de acum 15 ani.

Pe 11 aprilie 2022, un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a decis să suspende executarea silită a edilului până la finalizarea procesului.

În acest context, după ce statul i-a vândut deja 140 de apartamente la o treime din preţ pentru a recupera o parte din pagubă, Negoiţă a cerut suspendarea executării deciziei de impunere.

În şedinţa publică din 28 martie 2022, când judecătorii au suspendat executarea silită a lui Negoiţă, avocaţii acestuia au estimat că procesul va dura cel mult 12 luni la Curtea de Apel şi alţi doi ani la instanţa supremă.

Au trecut de atunci 24 de luni şi procesul tot nu s-a încheiat în faza de fond.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor