De ce n-a dat Orban OUG pe alegerile în două tururi? Rareş Bogdan: Din cauza lui Renate Weber, un fel de Tăriceanu cu fustă

Europarlamentarul Rares Bogdan
Europarlamentarul Rares Bogdan (Screenshot Youtube)

Guvernul Orban a renunţat să mai dea ordonanţa de urgenţă pentru alegerile în două tururi întrucât avea informaţii potrivit cărora Avocatul Poporului Renate Weber ar fi urmat să o atace la CCR, a susţinut prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, într-un interviu acordat publicaţiei Hotnews.ro, la Strasbourg. Europarlamentarul a mai ţinut să declare că Ludovic Orban este acuzat pe nedrept că ar fi „sacrificat” alegerile în două tururi pentru anticipate.

„Nu. E acuzat pe nedrept. Vă spun: până seara, era ordonanţa de urgenţă. Am avut informaţii clare şi au analizat constituţionaliştii noştri, Renate Weber era pregătită să atace ordonanţa de urgenţă, Avocatul Poporului, un alt personaj ciudat. Nu ştiu dacă-ţi aminteşti, dar Renate Weber a fost la Fundaţia Soros, un luptător deosebit pentru drepturile civice, pentru societate civilă, pentru deschidere, pentru democraţie reală, pentru presă liberă. Domn'e, şi femeia aia, o ciudăţenie totală, e un fel de Tăriceanu cu fustă. Personaje care de la lumina anilor '90, pe care ne-o ofereau prin prestaţia lor şi speranţă, au ajuns să fie nişte aparatcici absolut nenorociţi. Mă rog, doamna Weber ne-ar fi atacat ordonanţa. Şi atunci, toată situaţia devenea tragică”, a argumentat Rareş Bogdan.

Liderul PNL a adăugat cu acest prilej că „Ludovic Orban a făcut o chestiune care arată curaj”.

„A venit, şi-a pus mandatul pe masă. Sigur, unii ar zice că e strategie. Stai puţin. Astăzi, Guvernul Orban nu mai are toate prerogativele, e într-un picior, un picior este amputat”, a afirmat fostul jurnalist.