De ce nu-l mai susţine Iohannis pe Orban în fruntea PNL? Teoria lui Dragnea: Totul a pornit de la o chermeză

Ludovic Orban si Klaus Iohannis - presidency.ro
Ludovic Orban si Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea, eliberat recent din Penitenciarul Rahova, a afirmat duminică seara, la Realitatea PLUS, că şeful statului Klaus Iohannis nu-l mai susţine pe Ludovic Orban deoarece acesta din urmă ar fi anunţat „la o chermeză” că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

Potrivit spuselor lui Dragnea, la o zi după aceea Iohannis l-ar fi chemat pe Orban şi i-ar fi spus: „Ludovic, cu alegerile din 2024 e problema mea, nu e problema ta”, după care cei doi nu şi-ar mai fi vorbit. De altfel, Ludovic Orban însuşi a admis că Iohannis nu-l mai susţine pentru a obţine un nou mandat la conducerea PNL.

„Ludovic a devenit un om incomod pentru că a făcut o greşeală. După ce şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru, a fost la o chermeză cu o parte din miniştrii din cabinetul demisionar şi a spus că el ar urma să fie candidatul la prezidenţiale. A doua zi, Iohannis l-a chemat şi, la sfârşitul întâlnirii, i-a spus: ‘Ludovic, cu alegerile din 2024 e problema mea, nu e problema ta’. După această întâlnire, nici în ziua de astăzi nu şi-au mai vorbit”, a declarat Liviu Dragnea, citat de B1 TV.

Fostul şef al PSD acuză că Iohannis ar avea în România toată puterea.

„E o dictatură a lui Iohannis, o vede orice om de bună credinţă care are puterea să creadă asta, chiar dacă a votat sau nu cu el. Există această structură de guvernare, coordonată de Iohannis, ajutată de PSD, coordonat şi el de Iohannis (…) Până în ziua de azi nimeni n-a dat nicio explicaţie despre zecile de miliarde de euro pe care România i-a împrumutat în aceşti ani. Aveau tupeu să spună că eu am lăsat România îndatorată. Am preluat România la 36% grad îndatorare, am predat-o la 38%, ei au sărit de 50%”, a mai afirmat Dragnea.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut duminică, la B1 TV, afirmaţii care vin parcă să confirme parţial spusele lui Dragnea. Concret, întrebat dacă, în opinia sa, încercarea de înlocuire a lui din fruntea PNL ar fi fost planul partidului sau cel al preşedintelui Klaus Iohannis, Orban a răspuns: „Şi, şi”.