De ce pleacă Piţurcă de la naţională, ne explică Dragomir şi Ioan Becali

Victor Piţurcă
Victor Piţurcă (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Schimbările din cadrul Federaţiei Române de Fotbal şi rezultatele slabe de la ultimul Campionat Mondial i-au determinat plecarea lui Victor Piţurcă de pe banca tehnică a echipei naţionalei, explică Dumitru Dragomir şi Ioan Becali.

Gică Popescu este favoritul alegerilor pentru preşedenţia FRF ce vor avea loc anul viitor. Odată cu demisia sa, Mircea Sandu împreună cu Adunarea Generală a FRF a organizat aducerea lui Anghel Iordănescu în postul de director tehnic, ambii fiind în relaţii distante cu Victor Piţurcă în ultima perioadă.

”Eu le dau un sfat lui Gică Popescu şi lui Iordănescu. Plătiţi-i lui Piţurcă banii şi găsiţi-vă antrenor, că nu o să aveţi viaţă bună cu Piţurcă. El le-a şi spus: Dacă veniţi cu o echipă nouă, găsiţi-vă antrenor, cu mine veţi avea viaţă grea. E o chestie logică, pe care şi Popescu, şi Iordănescu, şi Sandu trebuie să o rezolve. Până la candidatura lui Popescu ar trebui să se rezolve problema asta”, a declarat Ioan Becali la Dolce Sport.

Despărţirea de Piţurcă este confirmată şi de Dumitru Dragomir, care susţine că primul pe lista celor de la FRF se află actualul antrenor al Petrolului, Cosmin Contra.

Fostul preşedinte al LPF explică care va fi rolul lui Iordănescu de la Federaţie pe viitor, dar şi al lui Mircea Sandu, care menţine o relaţie de prietenie apropiată atât cu Gică Popescu cât şi cu noul director tehnic.

”El şi-a pus în contract o clauză, conform căreia poate pleca oricând la naţională. În faţa lui Iordănescu nu avea nimeni nicio şansă. Iordănescu ieşea preşedinte detaşat, îl bătea chiar şi pe Mircea Sandu. Dar l-au ameţit, i-au dat un salariu foarte bun şi l-au pus într-o munca fără răspundere, exact ce îi place lui Iordănescu. Federaţia va fi condusă din umbră tot de Mircea Sandu, numai că nu va avea răspunderea şi nu va răspunde mediatic în faţa nimănui", a explicat Dumitru Dragomir pentru Dolce Sport.

Venirea lui Anghel Iordănescu la FRF a fost întâmpinată negativ de Victor Piţurcă, amplificând orgoliile dintre cei doi în relaţiile din ultimul timp.

”Iordănescu este un prieten, îl respect şi-l voi respecta, dar nu va fi şeful meu niciodată! Să fie clar”, a spus Piţurcă pentru Protv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport