De la motostivuitoare, la spital. Graţiela Drăghici s-a întors la meseria de bază

Gratiela Draghici
Gratiela Draghici (Epoch Times România)

Fosta şefă a ANES Graţiela Drăghici - care s-a remarcat public după ce s-a declarat nemulţumită că o femeie nu poate fi motostivuitor - şi-a reluat postul la Spitalul Universitar imediat după demisia din funcţia de secretar de stat, după schimbarea Guvernului, relatează Newsweek.

„Biroul de presă al Spitalului Universitar de Urgenţă vă poate comunica faptul că doamna doctor Drăghici Aurelia Graţiela şi-a reluat activitatea în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti după încheierea mandatului de demnitar. Celelalte informaţii pe care le-aţi solicitat nu se pot comunica, întrucât nu fac parte din categoria informaţiilor de interes public calificate conform Legii 544/2001”, a fost răspunsul Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, la solicitarea Newsweek România.

Celelalte întrebări la care Spitalul Universitar a refuzat să răspundă s-au referit la funcţia pe care a fost angajată Graţiela Drăghici, la ce secţie şi cât câştigă.

Newsweek reaminteşte că unul dintre proiectele cu care s-a lăudat Drăghici în calitate de şefă ANES, cel privind Centrul-pilot pentru situaţiile de viol, creat în colaborare între Agenţia Naţională Pentru Egalitate de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi (ANES), Spitalul Universitar şi Institutul de Medicină Legală, nu a ajutat, de fapt, nici o victimă.

Drăghici nu a dorit să discute cu Newsweek România dar a trimis un SMS în care a precizat că nu deţine nici o funcţie publică acum şi că proiectele din mandatul său sunt în implementare de ANES, sugerându-le jurnaliştilor Newsweek să se adreseze actualei conduceri a instituţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne