De unde vin banii lui Nicuşor Dan? Candidatul USB dezvăluie cine-i finanţează campania electorală

Este prima dată când oamenii donează bani pentru un candidat fără să aştepte ceva în schimb, ci pentru că doresc binele oraşului Bucureşti, susţine Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Candidatul USB la Primăria Capitalei a făcut publice, joi, numele celor ce i-au finanţat campania electorală cu sume mai mari de 10.000 lei. De asemenea, Nicuşor Dan a prezentat un bilanţ al încasărilor prin donaţii online de la cetăţenii ce cred în proiectul său pentru Capitală, donaţii primite prin site-ul salvatorii.ro.

Lista celor ce l-au finanţat pe Nicuşor Dan cu sume mai mari de 10.000 lei

George Iacobescu, unul dintre cei mai apreciaţi dezvoltatori imobiliari din lume, făcut Sir de Regina Marii Britanii. Iacobescu a supervizat construcţia World Financial Center din New York şi a Canary Warf, al doilea cel mai puternic district de business/financiar din UK;

Alexandru Lăpuşan, CEO şi fondator IZITEC, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online;

Horia Manda, managing director al Axxess Capital, companie de administrează Fondurile Romanian American Enterprise Fund;

Camil Perian, director general Skin Media, lider pe piaţa de distribuţie IT & CE;

Nicolae Raţiu, fiul cunoscutului politician ţărănist Ion Raţiu, şi el decorat de regina Marii Britanii;

Iulian Stanciu, matematician ca formaţie, CEO la eMag;

Florin Talpeş, lider pe piaţa de IT, fondatorul Bitdefender.

Pe lângă donaţiile făcute de afaceriştii menţionaţi, în campania lui Nicuşor Dan s-au implicat numeroşi cetăţeni care au donat online, aceasta fiind, potrivit liderul USB, prima campanie de fund rising online de succes din România.

Ca şi bilanţ al încasărilor şi cheltuielilor, Nicuşor Dan a primit de la cetăţeni, pe salvatorii.ro, în intervalul 6 mai -18 mai suma de 241.324 lei şi a cheltuit, în scopuri electorale, 221.150 lei.

"Ţin să mulţumesc tuturor acestor oameni pentru că este prima oară când oamenii donează nu ca să ceară ceva, ci ca să sprijine o idee, ca să sprijine un proiect pentru oraşul în care locuiesc sau de care sunt ataşaţi sentimental. Profit de ocazie pentru a spune că avem în continuare nevoie de donaţii online.", a declarat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte donatorii cu sume mai mari de 10.000 de lei, Nicuşor Dan a explicat că Florin Talpeş şi Horia Manda sunt persoane pe care le cunoaşte demult, fiind principalii sponsori ai Şcolii Superioare Bucureşti, unde Dan a fost unul dintre fondatori, şcoală care ţine olimpicii din domeniile ştiinţifice.

Alexandru Lăpuşan a ajutat foarte mult în campania din 2012, iar în ceea ce-l priveşte pe Nicolae Raţiu, acesta este membru în boardul ProPatrimonio, ONG care alături de Salvaţi Bucureştiul condus de Nicuşor Dan, a luptat şi luptă pentru salvarea patrimoniului construit al oraşului Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne