Deces "înlocuit". Asistenta din Botoşani care a îngrijit pacienţi cu Covid-19 nu mai figurează la decese cauzate de coronavirus

Medic istovit
Medic istovit (facebook.com/Ala Nemerenco)

Decesul asistentei medicale din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a încetat din viaţă după o lungă internare la secţia ATI, nu mai este atribuit Covid-19, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Anunţul vine după ce DSP Botoşani a descoperit luni, la două zile de la decesul asistentei, un al doilea test negativ la coronavirus al femeii. Aceasta ajunsese la terapie intensivă după infectare şi nu suferea de alte boli.

După rezultatul negativ la test, fosta asistentă a fost scoasă din statistica celor decedaţi în urma infectării cu coronavirus, decesul 1178 fiind acum atribuit unei alte persoane, o femeie de 50 de ani cu comorbidităţi, infectată pe 24 aprilie.

„INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative (al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani), prin urmare codul de deces s-a realocat, după cum urmează: Deces 1178 Femeie, 50 ani, judeţ Botoşani. Dată confirmare: 24.04.2020. Dată deces: 23.05.2020. Comorbidităţi: Insuficienţă hepatică cronică, Hepatita virală cronică C”, transmite Grupul de comunicare strategică.

Reamintim că, ieri, în presă a apărut informaţia că o asistentă de 46 de ani, din Botoşani, care a ajutat mai mulţi pacienţi să se vindece de coronavirus a fost ucisă chiar de virus.

Potrivit Digi24.ro, cadrul medical lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani. S-a infectat în urmă cu câteva săptămâni iar după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit a fost transferată la Iaşi şi internată pe secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase. În ciuda eforturilor medicilor, asistenta a decedat. Femeia nu avea comorbidităţi.

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, am obţinut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2, deci din punct de vedere al infecţiei lucrurile au fost stăpânite. Am mai spus şi altă dată, probabil că se realizează la nivel anatomic, la nivelul plămânului, şi nu numai, leziuni care, deşi infecţia a fost stăpânită, nu pot fi suplinite prin mijloacele tehnice când sunt în stare extrem de avansată. (...). Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi pentru sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură