Decesul fostului ministru rus al presei găsit mort în 2015 în SUA, cauzat de lovituri puternice la cap

La câteva luni după ce cauza declarată a morţii în SUA a unui fost ministru rus al presei a fost o “criză cardiacă”, autorităţile americane au anunţat în 10 martie 2016 că decesul a fost provocat de fapt de lovituri puternice la cap.
Fostul ministru rus al presei Mihail Lesin.
Fostul ministru rus al presei Mihail Lesin. (Captură Foto)

Fostul ministru rus al presei Mihail Lesin, găsit mort într-o cameră de hotel în Washington în 2015, a decedat în urma unor răni provocate de mai multe lovituri la cap, au declarat joi autorităţile americane.

Lesin, care a condus la un moment dat Gazprom-Media, a avut de asemenea răni provocate de lovituri aplicate la gât, spate, braţe şi picioare, au declarat medicul legist şef din Washington şi Departamentul Metropolitan de Poliţie într-un scurt comunicat.

Conform unui raport al poliţiei privind incidentul, Lesin, care a fost ministru al presei în perioada 1999-2004, a fost găsit inconştient în 5 noiembrie 2015 pe podeaua camerei sale de la Doyle Washington Hotel. De asemenea, hotelul mai este cunoscut şi sub numele de Dupont Circle.

O ambulanţă a fost chemată la hotel şi Lesin a fost declarat mort la faţa locului.

Postul de televiziune rusesc RT a citat membri ai familiei lui Lesin afirmând la acea vreme că acesta a murit din cauza unui infarct miocardic.

O sursă din cadrul autorităţilor americane responsabile cu aplicarea legii a declarat joi că investigaţia asupra morţii lui Lesin este condusă de poliţia din Washington, D.C., conform Reuters.

Investigaţia s-a concentrat pe moartea lui Lesin, dar nu a exclus o posibilă anchetă criminalistică, a declarat sursa, care a cerut să rămână anonimă.

Sursa mai a precizat că, atunci când poliţia a investigat pentru prima dată camera de hotel în care a fost descoperit cadavrul lui Lesin, nu au fost descoperite dovezi sau indicii că ar fi fost vorba de o crimă.

Un purtător de cuvânt al ambasadei ruse din SUA a declarat că oficialii săi au cerut în ultimele câteva luni, prin canalele diplomatice, informaţii despre progresul investigaţiei.

“Nu ni s-au oferit niciun fel de informaţii. Cu privire la documentul ce a fost publicat astăzi, ne aşteptăm ca partea americană să ne ofere o explicaţie oficială relevantă”, a declarat într-un email secretarul de presă al ambasadei ruse, Iuri Melnik.

ABC News a precizat că Lesin a fost acuzat de cenzurarea mass mediei independente ruseşti. El a devenit şef al Gazprom-Media Holding în 2013 dar a demisionat anul următor.