Declanşarea procedurii de deficit excesiv. Siegfried Mureşan: Am avut discotecari în funcţia de miniştri ai Finanţelor

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Epoch Times România)

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru buget, a afirmat, vineri, că declanşarea procedurii de deficit excesiv de către Comisia Europeană faţă de România e din vina „guvernelor PSD şi a miniştrilor discotecari”, fiind o „consecinţă a anilor de risipă şi de politică fiscală iresponsabilă” dusă de Executivele conduse de social-democraţi.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Siegfried Mureşan avertizează că “România va avea nevoie de mulţi ani de guvernare serioasă şi responsabilă pentru a repara dezastrul lăsat de PSD” şi că “nu trebuie să mai punem vreodată discotecari în funcţia de miniştri ai Finanţelor”.

Redăm integral mesajul europarlamentarului PNL:

"Declanşarea procedurii de deficit excesiv împotriva României poartă vina guvernelor PSD şi a miniştrilor discotecari

Raportul Comisiei Europene, publicat astăzi ca prima etapă în declanşarea procedurii de deficit excesiv faţă de România, este consecinţa anilor de risipă şi de politică fiscală iresponsabilă ale guvernelor PSD.

Timp de 3 ani, cele 3 guverne ale PSD au ignorat toate avertismentele Comisiei Europene şi ale Consiliului de Miniştri al Uniunii Europene cu privire la deficitul României, au continuat să îndatoreze ţara noastră, au continuat să cheltuiască banii românilor.

Încă din 2017, adică acum 3 ani, Comisia Europeană a atras atenţia Guvernului României cu privire la politicile economice care duc la risipa banului public şi la creşterea excesivă a deficitului. Guvernul PSD de la acea vreme a ignorat recomandările Comisiei şi a continuat să se împrumute în numele românilor. De atunci, Comisia Europeană şi Consiliul UE au transmis în fiecare an câte două recomandări României cu privire la reducerea deficitului. Guvernele PSD au ignorat toate aceste recomandări.

În toată această perioadă am avertizat public de fiecare dată guvernele PSD că, dacă ignoră regulile europene şi nu corectează deficitul în creştere, Comisia Europeană şi Consiliul UE se vor vedea nevoite să declanşeze procedura de deficit excesiv pentru ţara noastră. Am spus foarte clar că, dacă nu va reduce deficitul, Guvernul PSD va genera instabilitate economică, acest lucru va duce la credite mai scumpe pentru România şi la pierderea încrederii în faţa partenerilor internaţionali.

România va avea nevoie de mulţi ani de guvernare serioasă şi responsabilă pentru a repara dezastrul lăsat de PSD. Trebuie să nu mai punem niciodată discotecari în funcţia de miniştri ai Finanţelor şi servitori de infractori în funcţia de prim-ministru al României."

Precizăm că procedura de deficit excesiv este declanşată în cazul în care un stat membru UE depăşeşte ţinta de deficit bugetar stabilită de Tratatul UE la 3% din PIB. În cazul ţării noastre, în anul 2019 deficitul bugetar a fost de 4,6% din PIB, în vreme ce Guvernul Orban şi-a asumat un deficit bugetar de 3,6% pentru anul 2020, ceea ce expune România riscului de declanşare a procedurii de infringement.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne