Declaraţiile de avere din 2019, 2020 ale Adinei Florea, publicate cu întârziere. Ce avea de ascuns procurorul SIIJ?

Adina Florea
Adina Florea (Epoch Times România)

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, în urma unei cereri scrise venite din partea Newsweek România, declaraţiile de avere din 2019 şi din 2020 ale Adinei Florea, procuror în cadrul Secţiei de investigare a magistraţilor, cu o întârziere de peste un an faţă de termenul legal.

Potrivit documentelor prezentate de sursa citată, în anul 2018, Adina Florea a câştigat suma de 70.000 de lei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru procurorul SIIJ, anul 2019 a fost unul de bun augur, căci Florea a câştigat suma de 220.748 de lei de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – echivalentul a aproape 4.000 de euro pe lună -, şi a primit donaţie o casă de 134 de metri pătraţi şi un teren de 240 de metri pătraţi.

Adina Florea mai primise un apartament de 90 metri pătraţi ca donaţie şi în anul 2005. Procurorul are în cont puţin peste 12.000 de euro şi credite cam de aceeaşi valoare.

Reamintim că Adina Florea este procuror în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). În luna decembrie a anului trecut Florea şi-a retras candidatura la şefia SIIJ, după ce validarea sa de către Consiliul Superior al Magistraturii eşuase de şapte ori. În luna iunie 2019, Adina Florea promovase concursul pentru funcţia de procuror şef al Secţiei Speciale, dar învestirea sa în funcţie nu a ajuns niciodată să se materializeze.

Şedinţele de plen care aveau pe ordinea de zi numirea controversatului procuror au fost boicotate de o parte dintre membri, ceea ce a dus fie la lipsa cvorumului şi implicit la amânare, fie s-a ajuns la egalitate de voturi.