Defapt.ro: PSD are cheia porţilor traficului de droguri: portul Constanţa, controlat de politrucii puşi de Grindeanu

Portul Constanţa
Portul Constanţa (www.portofconstantza.com)

PSD are cheia la porţile traficului de droguri: portul Constanţa este controlat de politrucii puşi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prietenul lui Marcel Ciolacu, scrie Defapt.ro.

Presa a relatat în repetate rânduri că în port sunt doar două scannere, complet insuficiente pentru traficul uriaş. Mai mult, unul din aceste scannere nu funcţionează sub 80 de centimetri.

„Azi în Portul Constanţa, orice persoană poate să intre sau să iasă fără să fie întrebată de sănătate. Dacă un marinar de pe o navă care intră în România vrea să aducă 2 kg de cocaină poate să le aducă fără niciun fel de problemă şi să iasă cu ele din port să le vândă la primul comerciant din Constanţa.

Ultimele capturi au fost toate realizate pe baza unor informaţii obţinute de alte agenţii europene, care luptă împotriva traficului de droguri. Iar autorităţile din România nu au niciun fel de capacitate, nici tehnică, nici operativă de a putea depista cantităţile de droguri care intră în ţara noastră”, spunea Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol.

„Controlul efectiv vizual al conţinutul containerelor şi din punct de vedere al verificării cu instrumente de tip scanner, nu există. Putem spune cu certitudine că portul Constanţa reprezintă un paradis pentru traficanţii de droguri care vor să aducă cantităţi de droguri în UE”, a mai susţinut Andreica.

Directorul general al portului este Florin Vizan, un afacerist local, care se plimbă prin Mamaia cu un Rolls Royce de 400.000 de euro – cumpărat pe firmă, potrivit propriei declaraţii. Presa locală scrie că el a fost impus la conducerea portului Constanţa de PSD-ul din acest judeţ. Vizan este contabil, absolvent al ASE, şi, din 1984 în 1993, a lucrat la Uniunea Cooperativelor de Consum.

„Vizan le dă clasă în avere tuturor foştilor (şi probabil viitorilor) directori ai administraţiei portuare. Oficial are zece firme, vreo cinci clădiri şi cinci terenuri ( dintre care unul de 50.000 mp). Spunem oficial. Pentru că în realitate, averea îi este mult mai mare. Pe numele său, apare trecut doar un scuter. În fapt, îl vezi conducând doar maşini de lux – Rolls Royce Wraith fiind un bun exemplu”, scria presa locală.

Articolul integral poate fi citit aici.