Demisie răsunătoare în USR. Cunoscută activistă părăseşte partidul

Oana Vasiliu
Oana Vasiliu (Facebook)

În USR a avut loc o nouă demisie răsunătoare. Cunoscuta activistă Oana Vasiliu, vicepreşedinte al Biroului Judeţean Iaşi al USR, şi-a anunţat ieşirea din politică pe motiv că persoanele valoroase nu au fost puse pe locurile eligibile pentru alegerile locale.

Redăm postarea Oanei Vasiliu:

"Dragilor, drumul meu în politică s-a încheiat astăzi.
Am venit în partid din postura de activist civic dar mai ales social la invitaţii insistente din partea conducătorilor userişti din Iaşi şi nu numai, şi care o spun drept m-au onorat.

Am intrat pe uşa partidului ca o doamnă, ca o doamnă voi pleca. Demnă, dreaptă, fără scandal, aşa cum poate din nefericire v-aţi obişnuit să citiţi pe facebook.

Voi fi în schimb în şedinţele de Consiliu Local din postura de activist social.
Voi încerca să duc la capăt proiectele sociale la care am lucrat în ultimul an, vorbind cu sute de oameni.
Voi face tot ce ţine de mine să le duc la capăt, fără să promit în schimb marea cu sarea.
Le voi pune pe masă la şedinţele de consiliu local şi voi cere atât dreptate cât şi drepturi pentru segmentul de oameni pentru care lupt de atâta vreme, de la toţi cei care sunt acolo, indiferent de partid.
Voi fi îngerul oamenilor aşa cum m-au numit cei pe care i-am salvat din situaţii limită din orice postură m-a pus viaţa sau m-ar pune, indiferent că e politică sau nu mai e.

Colegii mei userişti au ales şi le respect decizia şi votul. Sunt cam pe la coada listei. Mă onorează totuşi faptul că am atâţia colegi valoroşi pe locuri neeligibile. Iată, simţul umorului şi autoironia nu mă părăseşte nici acum.

Însă dacă puneţi locul 1 în faţa mea sau locul 18 sau chiar ultimul, eu sunt acelaşi om valoros.
Nu am pierdut nimic. M-am prezentat la alegerile interne cu demnitate, am muncit cu pasiune la proiect, nu am făcut compromisuri, nici nu am încercat măcar cu gândul.
Mâine dacă mai aveţi răbdare îl voi prezenta aici, îl vom critica şi îl vom îmbunătăţi.

Eu vă mulţumesc pentru susţinerea voastră în fiecare rundă de alegeri, vă mulţumesc că aţi crezut în mine şi că m-aţi sprijinit.
Mulţumesc televiziunilor şi prezentatorilor care m-au invitat la dezbateri. Domnului Dardala, domnului Frăsila, doamnei Violeta Cincu...

Pe voi vă rog să aveţi încredere în decizia mea, una cântărită bine, după zile bune de la eveniment. Simt că nu mai pot face mare lucru pentru oameni, din postura de membru de partid momentan, din contră...

Mulţumesc colegilor pentru experienţă.
A fost cu bune şi rele. A fost cu victorii, dar şi cu gust amar uneori. Aşa cum e în viaţă de regulă.

O rugăminte am la plecare. Nu faceţi campanie electorală în orfelinate. Nici un partid nu ar trebui să facă asta.
Dacă ar fi după mine, aş închide porţile orfelinatelor, câte mai sunt ele...în faţa partidelor politice atât în pre campanie cât şi în campanie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne