Demonstranţii în New York cer demiterea lui Donald Trump

Democrata Nancy Pelosi
Democrata Nancy Pelosi (Captură Foto)

Manifestanţi din New York au ieşit în stradă marţi seară pentru a solicita acuzarea şi demiterea preşedintelui american Donald Trump în ajunul votului preconizat al Camerei Reprezentanţilor pentru a-l debarca.

Organizatorii au spus că aşteaptă mii de persoane la un marş care ar fi trebuit să parcurgă centrul oraşului Manhattan.

Trump este acuzat de abuz de putere pentru că i-ar fi cerut omologului său ucrainean să deschidă o anchetă împotriva fostului vicepreşedinte Joe Biden. Acesta ar fi cerut demiterea procurorului general ucrainean pentru deschiderea unei anchete asupra companiei Burisma, la care activa Hunter Biden.

Scandalul aduce în prim plan abuzurile de putere comise de membrii fostei administraţii democrate patronate de Barack Obama, însă Partidul Democrat, care îl sprijină pe Joe Biden la prezidenţialele din 2020, a încercat să muşamalizeze scandalul şi implicarea lui Biden contraatacând şi cerând demiterea lui Trump.

Camera Reprezentanţilor va vota miercuri asupra a două articole de acţiune împotriva preşedintelui, care, dacă vor fi aprobate, vor trimite acţiunea în Senatul condus de republicani pentru a organiza un proces care să-l demită pe preşedintele american.

Probabilitatea ca Senatul să voteze condamnarea preşedintelui este minim, lucru care face ca întreaga campanie de demitere să fie doar un exerciţiu de PR.

Trump a negat marţi orice acţiune ilegală şi i-a acuzat pe democraţi că încearcă o „tentativă de lovitură ilegală, partizană” şi că au declarat „război deschis” democraţiei americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe