Departarea de comunism

Acum cativa ani, Domnul Wang din provincia Liaoning si-a pierdut pamantul, la fel ca si alti 300.000 de fermieri din satul sau, care au fost platiti pentru a renunta la drepturile asupra pamantului.

Anul acesta, pe 21 ianuarie, Domnul Wang a denuntat Partidul Comunist Chinez (PCC).

De multi ani plangerile nu au ajuns nicaieri. "PCC a pierdut increderea din partea noastra. Este prea corupt. Regimul este precum economia Chinei din prezent: la suprafata pare ca se dezvolta, dar de fapt este un balon gata sa explodeze. Cu totii vrem sa o terminam cu PCC. Numai atunci vom putea scapa de aceasta viata groaznica”, a spus Domnul Wang furios.

Domnul Wang a explicat ca regimul le-a luat zona forestiera. Oamenii sufera, dar nu au cui sa se adreseze. Oficialii sunt corupti si se acopera unii pe altii. "De exemplu ne-au luat pamanturi in valoare de 1000 de yuani pe care ne-au dat 50 de yuani. Am fost de patru ori la Beijing pentru a depune plangeri, dar de fiecare data departamentele si diviziile, cuprinzand comisia de investigare a disciplinei, curtile, procurorii, se eschiveaza. Regimul este disfunctional. M-am plans Departamentului de Silvicultura si tot ce au facut a fost sa emita o scrisoare de supraveghere care a fost avansata de la provincie la oras si de la oras la judet. Ei sugereaza ca magistratul judetean va inspecta si va da in judecata. Imposibil! Regimul este pur si simplu corupt si incearca sa isi bata joc de noi”.

Domnul Wang a declarat ca sunt peste 300 000 de fermieri victime ale acestei preluari. Oficialilor nu le pasa de nimeni. "Inaltii oficiali se ascund, lasand cadrele locale din sate sa decida cat valoreaza pamantul si cui ii apartine. Pot cumpara orice valoareaza 100 de yuani cu doar 1 yuan si nu poti gasi dreptate. Daca ai intentia sa te plangi la Beijing, te impiedica inainte sa ajungi la Oficiul de Scrisori si Petitii din Beijing. Nimeni nu va rezolva problema pentru tine. Cel putin 30 de oameni au incercat sa viziteze Beijingul in timpul celor doua conferinte (Congresul National Popular si Conferinta Politica Consultativa a Poporului Chinez)”.

Domnul Wang a vizitat Beijingul de mai multe ori in ultimii ani. A fost martorul multor cazuri de injustitie. "A fost o femeie de 40 de ani care a pierdut o casa in valoare de 500.000 de yuani (73.035 $) pe care a luat 100.000 de yuani (14.607 $) din cauza relocarilor obligatorii ordonate de regim. A fost fortata sa se mute. S-a plans la Beijing si a cheltuit destul de multi bani pe drum. Viata sa de familie este un dezastru”, a mentionat acesta.

Petitia Domnului Wang nu a avut niciun efect. In schimb el insista in cautarea dreptatii. Oamenii sunt furiosi dar prea lasi pentru a spune ceva. Odata a cerut niste indicatii unei femei de 80 de ani. Aceasta a intrebat daca vroia sa dea in judecata. Tremurand i-a soptit: "Regimul este foarte corupt. Procesul nu va fi usor. Iti urez noroc”. Vorbele ei l-au descurajat.

"Am fost intr-o multime de locuri si am vazut multe lucruri. Stiu ca toate sunt ca niste baloane care se vor sparge si vor disparea”, a declarat Domnul Wang. Crede ca tot ce vor oamenii este o slujba si o viata sigura. Fermierii au nevoie de padure si pamant pentru a supravietui. PCC te duce cu vorba insa, nu ii pasa. Oamenii vor doar sa o termine cu PCC. "PCC face lucrurile pentru el insusi cu toata inima. Padurea a disparut. Pamantul va disparea de asemenea. PCC sacrifica poporul”.