Deputat PAS: Dodon speră că ”preşedintele Transnistriei” îi va pune la dispoziţie votanţi contra plată

Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski
Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski (facebook.com / Igor Dodon)

Dodon speră că ”preşedintele Transnistriei”, Vadim Krasnoselski, îi va pune la dispoziţie votanţi pe care să-i cumpere cu 30 sau 50 de euro pentru un vot, susţine deputatul PAS Sergiu Litvinenco, menţionând că hotărârea CEC de a deschide 42 de secţii de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului este una abuzivă şi „pare să nu ţină cont de niciun criteriu legal”.

Acesta notează că în regiunea transnistreană înregistrări prealabile aproape că nu au existat. Mai mult, CEC a neglijat chiar şi opinia autorităţilor publice locale şi a decis deschiderea secţiilor de votare contrar deciziilor acestora. Astfel, Consiliul local din satul Răscăeţi, raionul Ştefan Vodă a votat aproape unanim că nu permite deschiderea secţiei de votare, însă CEC a decis să o deschidă.

„Cine vor fi membrii acestei secţii în condiţiile în care primăria sau Consiliul nu prea văd cum ar putea delega reprezentanţi. Sau în ce local se va desfăşura votarea? În vreun cort al PSRM pe care-l vor plasa chiar la punctul de trecere?”, întreabă retoric politicianul.

Este o decizie absolut arbitrară, care doar creează premizele unei fraude masive din partea lui Dodon similară celei pe care a mai făcut-o împreună cu Plahotniuc în 2016 şi 2019, concluzionează Sergiu Litvinenco, precizând că cetăţenii Republicii Moldova nu vor mai sta deoparte urmărind cum cineva fraudează şi alegerile prezidenţiale care sunt decisive pentru viitorul lor.

Andrei Năstase, candidatul la prezidenţiale din partea Platformei DA a anunţat luni, că va contesta în instanţa de judecată decizia CEC din 26 septembrie de a deschide 42 de secţii de vot în localităţi din dreapta Nistrului pentru regiunea transnistreană chiar dacă potrivit ultimelor informaţii, cetăţenii din stânga Nistrului au restricţii pentru deplasări până la 1 decembrie legate de evoluţiile pandemice.

Startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie va fi dat vineri, 2 octombrie.