Deputat PAS: Fără precedent în lume. O instanţă de fond va verifica hotărârile Curţii Constituţionale

Sergiu Litvinenco, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (gov.md)

Igor Dodon şi socialiştii nu se mai opresc din dorinţa nesăbuită de a prelua controlul asupra Curţii Constituţionale (CCM) cu ajutorul ”justiţiei”, informează deputatul PAS Sergiu Litvinenco, menţionând că luni, Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani, a recunoscut hotărârile contestate de Vladimir Ţurcan drept acte administrative care pot fi verificate de către instanţa de judecată.

Potrivit deputatului, instanţa a respins cererea de suspendare a executării hotărârilor CCM prin care Ţurcan a fost destituit din funcţia de preşedinte al Curţii, însă prin adoptarea acestei soluţii de fapt judecătorii au decis că vor analiza totuşi legalitatea destituirii lui Vladimir Ţurcan şi numirii Domnicăi Manole la şefia CCM. „Este fără precedent în lume desigur, dar, din păcate, asta este realitatea.”

În opinia lui Sergiu Litvinenco, CCM trebuie să dea cât mai repede un verdict cu privire la sesizarea depusă anterior vizând interpretarea Constituţiei şi să spună tranşant încă o dată că hotărârile Curţii sunt definitive şi nu pot fi atacate. „Ca să audă/vadă şi judecătorii de la Chişinău.”