Deputat PSD, către Iohannis: Cine-ţi dă voie să împarţi, mă, poporul? Nici Vadim n-a îndrăznit aşa ceva

Viorica Dancilă şi Călin Andrei, deputat PSD de Maramureş
Viorica Dancilă şi Călin Andrei, deputat PSD de Maramureş (Călin Matei/Facebook)

Deputatul PSD de Maramureş Călin Matei a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis, acuzându-l că nu este un preşedinte al tuturor românilor, că este un “antiromân” care aruncă cu “venin”, “dezbină” şi “urăşte”.

Social-democratul îi mai reproşează preşedintelui Iohannis că împarte “poporul în buni şi nebuni”, subliniind că nici măcar răposatul lider al PRM Vadim Tudor nu a făcut aşa ceva, şi că nu este un promotor al democraţiei atunci când cere o “Românie fără PSD”.

De asemenea, deputatul îl mai acuză pe Iohannis că nu respectă Constituţia, mai precis, că nu este dedicat apărării legilor şi democraţiei ţării, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, precum şi a suveranităţii, independenţei, unităţii şi integrităţii teritoriale a României.

În plus, Călin Matei îi mai transmite şefului statului “un sincer Rauss!”, precizând că celelalte partide “se fac că te susţin” şi că “oamenii din jurul tău sunt tot mai mici şi în plus, ai ajuns la o concluzie... eşti mic”.

În continuare redăm textul integral al mesajului:

„De ce dezbini poporul? Nu trebuie să fii preşedintele TUTUROR românilor?”

Prieteni, deja nu se mai poate, mă îneacă furia când aud ce debitează candidatul galben pe la televiziuni. Cine-ţi dă voie să împarţi, mă, poporul, în buni şi nebuni?! Nimeni n-a îndrăznit vreodată să facă aşa ceva, nici Vadim Tudor, nici cel mai furibund candidat la preşedenţie! Cine-ţi dă dreptul să devii, brusc, preşedintele unei părţi a românilor?

Ai depus un jurământ, ţii minte? Ştii ce ai zis? Hai să-ţi amintesc, din Constituţia României, articolul 82- „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. Aşa faci? Tu te auzi ce vorbeşti? Români buni şi români răi? Creştin ortodocşi şi atei? Ai habar măcar câte credinţe şi religii sunt în România? Dar în Transilvania? O dai brusc cu religia, uiţi când te-a chemat Biserica să susţii demersul referendumului privind familia şi te-ai făcut că nu auzi...

Apropo, mai ţii minte când ne făceai autişti? Şi chiar aşa, la cât ai jignit-o pe contracandidata ta, vorbind din balon şi ironizându-i numele, trebuie să subliniez că sunt chiar mândru că port şi numele Vasile. Chiar nu cred că trebuie să ne cheme pe toţi, în România, Werner sau Klaus, ştii? Mai trebuie şi câte un Gheorghe sau un Ion, e nevoie şi de opincă, nu numai de filfizoni! Auzi la el, „o Românie fără PSD”! Adică fără cei 400 de mii de membri de partid şi fără cele două milioane de votanţi la ultimul scrutin electoral??? Dar de democraţie ai auzit? A fi musai să-ţi spun nişte vorbe din bătrâni, că aparent nu eşti de pe-aci. „Nu mor caii când vor câinii”, ori „Câinii latră, ursul trece”. Şi mai era o vorbă la ţară, când vedeai câte un copil mai slab la minte... „Mă, ce-a fi cu iesta, că nu tare-l duce capul.../Lasă, bine că-i mare...”

„Înainte să fie duşi la reeducare, PSD-iştii ar trebui să aibă educaţie în primul rând”, zice omul mic la stat, mare la sfat. N-ai zis aşa? Mândru de tine, dar cu disperare în fundal, ai ieşit la atacuri neaşteptate, cred că te bântuie sondajele făcute. Hai să-ţi mai amintesc una, că te văd la TV prin ţară, în „dezbateri electorale de unul singur”, jubilând de câte succese a avut „paaartiiiduuul naaaaţiooonal liiiiberaaaal”, că-ţi ia cinci minute să zici şi asta. Uite articolul 84 din Constituţie - „În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.” Chiar aşa mare e disperarea că te-ai apucat să jigneşti, fără şir, români, creştini, partizani ai vreunui partid? Ce preşedinte al tuturor românilor ai vrea tu să fii, că deja ai exclus vreo cinci milioane şi lista e deschisă, încă mai vorbeşti. Deşi îţi stă bine să taci. Uite, ţi-o spune proverbul şi folclorul românesc- „Cea mai mare-nvăţătură/ Să ştii când să taci din gură!” Am înţeles, Herr Klaus, începi să te panichezi. Nu ţi se aştern covoare, partidele celelalte se fac că te susţin dar îţi doresc un sincer „Rauss!”, oamenii din jurul tău sunt tot mai mici şi în plus, ai ajuns la o concluzie... eşti mic. Şi rău. Şi foarte puţin român.

Dragi maramureşeni! Prieteni şi neprieteni! Am fost alături de voi, la Consiliul Judeţean şi în Parlament, am contribuit la legi pentru voi. Sunt exact ultimul om pe care îl puteţi bănui de rasism, dacă mă cunoaşteţi şi ştiţi cum o cheamă pe soţia mea. Dar la fel de bine, sunt capabil să recunosc un antiromân. E la televizor, aruncă cu venin. Dezbină. Urăşte. Io nu-l votez, Doamne feri, şi vă invit să procedaţi la fel!