Deputat PSD către un ministru UDMR: Cum îşi permite un ministru să declare că este pro-autonomie teritorială?

Attila Korodi.
Attila Korodi. (gov.ro)

Deputatul PSD Bogdan Diaconu la criticat miercuri pe noul ministru al Mediului de la UDMR Attila Korodi pentru afirmaţia sa recentă potrivit căreia autonomia teritorială a ţinutului secuiesc reprezintă o "dezvoltare normală pentru comunitatea maghiară din România", motiv pentru care UDMR susţine acest demers.

"Vă spun sincer, suntem pro pentru că din 1992 e în programul politic al UDMR. Nu e ceva... un lucru absurd. Este foarte palpabil şi pentru noi asta înseamnă o dezvoltare normală pentru comunitatea maghiară. Să putem să avem aceste instrumente pentru că noi vrem să contribuim la dezvoltarea României cu tot ce putem mai bun", a declarat Attila Korodi la Realitatea TV.

În replică, Bogdan Diaconu i-a sugerat lui Korodi să se ocupe de mediu, nu de autonomie, pentru că în calitate de reprezentant al ţării el trebuie să respecte Constituţia.

„Cum îşi permite un ministru să declare că este pro-autonomie teritorială? În calitate de reprezentant al României, Attila Korodi este obligat să respecte Constituţia statului. Să se ocupe de mediu, nu de autonomie, că nu asta e treaba lui, să distrugă România! Mai bine ar avea grijă de pădurile Transilvaniei decât de autonomia munţilor despăduriţi(...)”, a subliniat Bogdan Diaconu.

Cu o zi înainte, deputatul PSD Bogdan Diaconu i-a acuzat de „trădare de ţară” pe europarlamentarii maghiari din România, Laszlo Tokes şi Csaba Şogor, care au cerut autonomia Ţinutului Secuiesc în plenul Parlamentului European, impulsionaţi de manifestaţiile de la Târgu Mureş.

„Trădare de ţară! Europarlamentarii maghiari din România cer autonomia în plenul Parlamentului European! Uite ce ne fac europarlamentarii maghiari: Tokes şi cu Şogor au cerut în plenul Parlamentului European sprijin pentru autonomia maghiară din Transilvania, motivaţi de mitingul extremist de la Târgu Mureş! Pentru asta i-a trimis România acolo?”, a declarat revoltat Bogdan Diaconu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne