Deputat USR, după amânarea din nou a votului pe legea carantinei: “Fiecare zi de întârziere înseamnă vieţi pierdute”

Silviu Dehelean-USR
Silviu Dehelean-USR (Epoch Times Romania)

Deputatul USR Silviu Dehelean a declarat, luni, după amânarea din nou a dezbaterilor din Comisia juridică a Senatului asupra legii carantinei, că fiecare zi de întârziere a adoptării legii înseamnă vieţi pierdute. În plus, deputatul a subliniat că viaţa are prioritate în faţa economiei.

“Mama mea şi-a chemat azi un taxi. După discuţiile de rigoare cu privire la contractul de transport, i-a cerut respectuos taximetristului să îşi pună mască. Răspunsul a fost scurt: ‘La mine în taxi nu se poartă mască!’ şi a fost urmat de oprirea maşinii şi debarcarea pasagerului. Ca să înţelegeţi mai bine, mama mea este supravieţuitoare de cancer pulmonar.

În aceeaşi ordine de idei, azi s-a mai amânat o dată legea carantinei iar canalele oficiale şi neoficiale ale PSD pun sub semnul întrebării măsurile necesare şi situaţia în care ne aflăm. Fiecare zi de întârziere în adoptarea legii înseamnă vieţi pierdute, fiecare comunicare publică care pune realitatea virusului şi a situaţiei sub semnul întrebării se va traduce în pagube economice şi locuri de muncă”.

De asemenea, Dehelean a afirmat că este momentul ca românii să se trezească şi să reînceapă să îşi protejeze mai întâi vieţile, şi apoi economia şi societatea.

Remarcile deputatului USR vin în contextul în care, luni, dezbaterile din Comisia juridică a Senatului asupra legii carantinei au fost amânate din nou, social-democraţii motivând acest lucru prin faptul că trebuie să se ia o decizie în Comitetul Executiv al partidului, a cărui şedinţă a avut loc în cursul zilei de astăzi.

La şedinţa CEx s-a hotărât că PSD nu va vota legea carantinei, ci va organiza noi dezbateri. De asemenea, PSD a anunţat, prin Marcel Ciolacu, că social-democraţii nu vor vota decât după ce premierul şi ministrul Sănătăţii vor fi prezenţi în Senat.