Deputaţii au fost scoşi din Parlament printr-o galerie secretă, sau deghizaţi în poliţişti

"Aleşii" basarabenilor au fost scoşi ca hoţii pe uşa din dos, după investirea guvernului Filip.
Protest la Chişinău
Protest la Chişinău (Epoch Times România)

Deputaţii care au votat pentru învestirea Guvernului Filip au fost scoşi din Parlament printr-o galerie secretă, susţine deputatul liberal-democrat Maria Ciobanu.

Maria Ciobanu a condamnat modalitatea desfăşurării şedinţei speciale a Parlamentului de miercuri, 20 ianuarie, invocând mai multe încălcări de procedură.

„De la declararea Independenţei Republicii Moldova o ruşine mai mare n-a mai cunoscut neamul nostru. Un Guvern venit pe furiş, cu persoane asupra cărora planează suspiciuni de corupţie, a fost învestit în 34 de minute… Şedinţa Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi, condusă de nănaşa lui Plahotniuc, s-a desfăşurat timp de 7 minute. Nici chiar Ţuţu nu a avut nicio întrebare la candidatul Filip…”, a menţionat Maria Ciobanu.

Aceasta a ţinut să precizeze că deputaţii prezenţi în Parlament, care şi-au depus votul pentru învestirea Guvernului Filip au fost scoşi din parlament printr-o galerie secretă.

„Premierul Filip a ieşit din incinta Parlamentului ca un criminal: tupilat şi prin cordonul poliţiştilor, deputaţii fiind scoşi printr-o galerie secretă…”, a precizat deputatul PLDM, citată de independent.md

Unii deputaţi au fost scoşi din Parlament fiind deghizaţi în poliţişti, au declarat pentru unimedia.md, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Precizăm că miercuri, în cadrul şedinţei Parlamentului, Guvernul Filip a primit vot de încredere, fiind învestit, fapt care a nemulţumit şi mai mult oamenii prezenţi deja în faţa edificiului. Cetăţenii care se adunau în număr tot mai mare au înconjurat clădirea Parlamentului, făcând imposibilă ieşirea deputaţilor.