Deputatul socialist Vlad Batrîncea a fost ales vicepreşedinte al APCE

Vlad Bătrîncea, deputat PSRM în Parlamentul R. Moldova
Vlad Bătrîncea, deputat PSRM în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a fost ales, în unanimitate, vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), pentru perioada anului 2021.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, evenimentul a avut loc, luni, în cadrul sesiunii de primăvară a APCE care se desfăşoară pe 19-22 aprilie, la Strasbourg.

Printre subiectele incluse pe ordinea de zi a sesiunii APCE figurează şi o rundă de dezbateri pe marginea viziunii Adunării cu privire la priorităţile strategice ale Consiliului Europei şi o dezbatere comună privind încălcările drepturilor omului şi necesitatea reformei electorale în Bielorusia.

Adunarea urmează să acorde premiul ”Vaclav Havel” în domeniul drepturilor omului.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul vizitei sale oficiale la Consiliul Europei, a ţinut, luni un discurs, în plenul APCE.

Titlul de vicepreşedinte al APCE îi oferă vicespeakerului Vlad Batrîncea, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE, dreptul de a face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

APCE numără în total 20 de vicepreşedinţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe