Despre Boc, Ponta şi Chupacabra

Umbra lui Mao Zedong
Umbra lui Mao Zedong (Stephen Shaver / AFP / Getty Images)

Ştim cu toţii cine este Emil Boc – premierul care a fost dat jos. Ştim cu toţii cine este Victor Ponta – următorul premier care va fi dat jos.

Dar nu toţi ştim cine este Chupacabra. Haideţi să îi spunem aşa – Chupacabra. Deşi vine sub multe nume şi înfăţişări. Este un spirit sud-american despre care se spune că se furişează noaptea şi suge sângele caprelor, un fel de vampir material şi energetic. Le suge sângele până când le lasă golite, crăpate şi umflate, la marginea drumului.

Chupacabra este nevăzut şi oarecum neştiut. Doar urmele sale sunt evidente: capre aparent sănătoase, găsite moarte dimineaţa pe răcoare. Nimic în jur, nici-o urmă, în afara unor mici semne la gât şi a zbaterii imortalizate pe faţa victimei.

Chupacabra vine pe furiş şi atacă în ceas de neatenţie, disperare sau slăbiciune.

Face complimente, ademeneşte cu promisiuni frumoase. Se face invitat, se insinuează înăuntrul organismului pe care şi-l pofteşte. Se face comod. Începe să facă cadouri şi concesii, absolut nefolositoare, dar atât de plăcute!

Devine de-al casei, adoarme suspiciunea gazdei. Începe să tragă sevă din acesta, mai întâi foarte puţin, insesizabil. Victima simte o uşoară slăbiciune, un fior pe sira-spinării, o ezitare. Dar n-o poate băga în seamă – Chupacabra o ţine ocupată cu nimicuri plăcute, mereu şi într-una, fără să-i lase o clipă de răgaz. Viaţa pare frumoasă, agitată, plină.

Apoi, pe măsură ce se înstăpâneşte – Chupacabra începe să tragă sânge, sânge proaspăt, din ce în ce mai mult. Când devine stăpân, începe să sugă frenetic, cu nesaţ, brutal. Victima se trezeşte, reacţionează, dar prea târziu, acţiunile sale de rezistenţă au fost deja paralizate, nu mai are putere să facă nimic altceva decât să asiste uluită la atacul final.

Strigă după ajutor, dar primeşte înapoi doar hohotele de râs sarcastic ale Deja-Stăpânului. Nu este nimeni împrejur să asiste la crimă. Celelalte capre au fugit îngrozite. N-au văzut decât zbaterea finală a suratei lor, nu şi agresorul. Aşa că n-au înţeles nimic. Poate nici nu vor înţelege, decât atunci când o vor păţi pe propria piele.

Chupacabra ştie ce face, are un program, experienţă, o reţetă care funcţionează. Odată ce ia controlul asupra organismului-gazdă, Chupacabra îşi consolidează puterea absolută. Victima la început se luptă frenetic dar apoi cedează încet-încet, buimacă, ameţită de loviturile care încep să curgă una după alta.

Este dresată. Cu biciul. Prin teroare. Apoi cu niţel zăhărel. Chupacabra nu te omoară, oricum nu imediat, ci numai atunci când nu te mai poate folosi. Aşa că victima este ţinută la limita subzistentei, ocupată cu supravieţuirea, memoria îi este ştearsă, uită ce era odinioară, uită libertatea, îşi uită părinţii şi idealurile, gândurile sale sunt treptat înlocuite de gândurile spiritului străin care o sufocă şi îi paralizează toate celulele.

Se identifică din ce în ce mai mult cu Chupacabra, începe să-i fie recunoscătoare noului său stăpân, pe care începe să-l venereze şi cu care treptat devine Una.

Ce se întâmplă apoi? Chupacabra are nevoie de sânge proaspăt mereu, pentru a-şi hrăni slugile, deja extrem de numeroase şi la fel de lacome. Cerul a condamnat acest spirit la voracitate violentă şi nelinişte. Chupacabra este slobozit asupra celor care uită, deci nu merită decât pierzania. Esenţa spiritului său este dominaţia absolută, scopul său unic este răspândirea Sinelui Devorator. Nu se poate opri din creştere căci ar muri pe loc, şi atunci se dezvoltă, aberant, cam aşa cum o fac şi celulele canceroase.

Nu poate creşte mai departe pe organismul pe care tocmai şi l-a făcut sclav? Nu-i nimic. Îşi întinde tentaculele pe organismul alăturat, şi urmează acelaşi scenariu. Apoi din nou şi din nou.

Chupacabra şi România buimacă, muribundă

Primarul Clujului, Emil Boc, a precizat joi 12 iulie 2013, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local, că Victor Ponta "primeşte o palmă de la USL Cluj", care ar sfida toate declaraţiile şi angajamentele pe care şi le-a luat ca premier.

Motivul supărării lui Boc? Prea-târzia trezire? Nu, doar manevre disperate.

Consilierii locali ai USL au refuzat să voteze prelungirea unui contract de închiriere pentru Asociaţia Româno-Chineză din municipiu, fapt ce contravine - chipurile - declaraţiilor lui Ponta, care anunţase că vrea un parteneriat strategic cu China, în timpul surprinzătorului turneu-blitz prin Asia.

Potrivit lui Emil Boc, Asociaţia de Prietenie româno-chineză din municipiul Cluj reprezintă un factor important în promovarea relaţiilor dintre Cluj-Napoca şi China şi ar avea rolul de a atrage investitori chinezi în zonă.

Pe vremea când dl Boc era premier, având fieful în Cluj, a ajuns la un moment dat în faţa unei mari puteri economice, cam singura care mai are bani în momentul de faţă. China, căci aţi ghicit, despre ea este vorba. Zâmbete au fost schimbate, "prietenii" au fost înfiripate.

China este condusă de un Partid, care din 1949 a pus mâna pe Statul chinez - devenind Partidul-Stat, o organizaţie care controlează de-facto prin teroare şi lăcomie o cincime din populaţia Planetei, şi care, pentru a-şi menţine existenţa, nu se poate opri din creştere.

Boc în luptă cu Ponta pentru favorurile Chupacabrei

Boc are motive să fie disperat, deşi felul în care încearcă Instigarea este copilăresc. Fostul premier realizează, tardiv, că pactul cu Partidul Comunist ţine exact cât un mandat – al său, căci Chupacabra nu are mandate.

Singurul mod în care vreun conducător al României poate să facă bine ţării ăsteia este să cultive Cinstea şi Virtutea şi să pedepsească Răul, ceea ce este extrem de dificil căci Răul este peste tot. Dar dacă nu poţi cultiva Cinstea, măcar să nu inviţi prăpădul, să nu faci alianţe strâmbe, să nu concurezi inter-partinic să inviţi Partidul Comunist să sugă puţina vlagă rămasă din România.

Dle Boc, nu ştiţi? Cât te afli la putere Partidul se împrieteneşte cu tine, te face să crezi că beneficiile sale sunt aceleaşi cu alte tale, face afaceri cu tine, îţi dă favoruri, medalii, premii, îţi cere favoruri, te face să crezi că sunteţi la cataramă. Apoi urmează Trezirea.

„USL Cluj şterge pe jos cu Victor Ponta. Mă refer la lucruri serioase, la faptul că tot ceea ce a declarat Victor Ponta în China, despre parteneriatul şi importanţa relaţiei pe care o avem cu un partener economic extrem de serios şi pe care îl aşteptăm să vină la Cluj cu o investiţie de peste un miliard de euro pentru hidrocentrala Tarniţa - Lăpuşteşti, este sfidat şi batjocorit de USL Cluj, care a refuzat prelungirea unui contract de închiriere Asociaţiei de Prietenie româno-chineze din Cluj-Napoca. Aceasta are un cuvânt important în promovarea relaţiilor din Cluj-Napoca şi China, de a atrage investitori chinezi în judeţul nostru. Deci Victor Ponta primeşte o palmă de la USL Cluj, sfidând toate declaraţiile şi angajamentele pe care şi le-a luat", a declarat dl Boc.

Nu îmi este clar ce rezultat speră Emil Boc pentru demersul său. Speră sincer că va învrăjbi USL Cluj cu Ponta? Toată clica este construită pe clientelism. Ştiu toţi care este hoitul, le este foame, aşteaptă cuminţi dar nerăbdători tainul. Toţi ştiu că pentru a obţine o felie trebuie respectată ierarhia de Partid şi de Stat.

Aşa cum ştiaţi şi dvs dle Boc.

Flitul pe care l-a luat primarul Clujului este total – şi zic eu meritat: în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local din Cluj-Napoca consilierii locali USL şi PPDD au respins un proiect de hotărâre referitor la prelungirea contractului de închiriere pentru Asociaţia de prietenie româno-chineză din municipiu, motivul fiind ridicol - cererea de prelungire nu a fost depusă în termen.

Imediat după respingerea proiectului de prelungire a contractului de închiriere, primarul Emil Boc a convocat o şedinţă la care consilierii USL şi PPDD nu au participat, aşa că proiectul nu a fost adoptat nici de această dată.

Dl Boc s-a trezit pe partea de afară a uşii. Gustul e amar, dar cine seamănă vânt, culege furtună.

Bestia, la noi

Pe teritoriul ţării noastre activează atât Casa Româno-Chineză, cât şi o puzderie de asociaţii româno-chineze, cu sedii în toate judeţele ţării (!).

Numele acestora sunt extrem de atrăgătoare „casa romano-chineză”, schimb bilateral, asociaţii de prietenie, veselie şi studenţie cu Marele Prieten şi Salvator: China comunistă.

Dar numele - pe cât de ademenitoare, pe atât de înşelătoare.

Activitatea lor nu are nimic de a face cu prietenia - sunt menite strict avansarii intereselor Partidului Comunist Chinez în România. Au grupuri imense de PR, care racolează un număr impresionant de membri – personalităţi culturale, afacerişti, magnaţi, foşti şi actuali preşedinţi, sportivi, VIP-uri, nu scapă nimic, indiferent de Partid. Nu numai România este ţinta, ci şi Statele Unite, Franţa, Germania, etc.

Unul dintre favoriţi, preşedintele de onoare al Casei Româno-Chineze (dar care nu apare pe paginile siteului organizaţiei) este chiar Victor Ponta. Mai sunt şi alţii, Emil Constantinescu, Hagi, Năstase (Ilie), mulţi mulţi alţii, care sunt folosiţi, conştient sau nu, pentru a avansa agenda pe care o are acest Chupacabra asiatic în România.

Toţi aceşti fani ai "prieteniei româno-chineze" au în comun faptul că se simt mândri ca parte a "clubului de elită" al Prietenilor lui Chupacabra, ale cărui intenţii şi viclenie le rămân însă necunoscute.

Realitatea este groaznică: Chupacabra nu are prieteni, pentru el există doar trei categorii de fiinţe: cei care îi sunt slugi, cei care îi vor deveni slugi, şi cei care i se opun, pe care doreşte să-i elimine. "Cine nu este cu noi este împotriva noastră" Aşa suna dictonul comunist, nu?

Boc ar fi trebuit să ştie – după cum ar trebui să i se spună şi celui mai tânăr premier al României – cu Chupacabra nu faci târguri, pentru că îţi pierzi sufletul şi nu numai sufletul ci şi viitorul. Când te trezeşti este întotdeauna prea târziu şi întotdeauna mult mai rău decât ai calculat.

Singurul mod în care vreun conducător al României poate să facă bine ţării ăsteia este să cultive Cinstea şi Virtutea şi să pedepsească Răul, ceea ce este extrem de dificil căci Răul este peste tot. Dar dacă nu poţi cultiva Cinstea, măcar să nu inviţi prăpădul, să nu faci alianţe strâmbe, să nu concurezi inter-partinic să inviţi Partidul Comunist să sugă puţina vlagă rămasă din România.

Niciun comision câştigat nu poate plăti un asemenea târg.

Dlui Boc, dlui Ponta, celor care, avizi de putere şi de bani, le dă târcoale ideea alianţei cu Chupacabra, un sfat: e păcat de domniile voastre tinere! Aveţi mare grijă ca într-o zi să nu ajungeţi pe marginea drumului, goliţi de sânge şi de viitor, după niscai târguri cu Cel-Care-Foloseşte-Şi-Aruncă.