Dezbateri încinse la moţiunea împotriva lui Ghinea: "Domnilor de la PSD, vă e frică! Temeţi-vă"

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Facebook - screenshot)

UPDATE: În cadrul dezbaterilor, PSD a lansat acuzaţii peste acuzaţii la adresa lui Ghinea, acuzaţii ce au mers până la insinuarea că ministrul va trebui să răspundă penal pentru PNRR.

"Faceţi-vă un serviciu şi plecaţi sau rugaţi-vă de Cîţu să va demită, pentru că astfel veţi scăpa de răspunderea penală pentru contractele frauduloase care se vor încheia", i-a transmis Alfred Simonis lui Ghinea.

La rândul lor, liberalii au catalogat moţiunea simplă drept un exerciţiu de retorică pesedistă.

"PSD este groparul proiectelor cu bani europeni în România. (...) Domnilor de la PSD, această moţiune arată, dincolo de retorica populistă, că vă e frică de faptul că PNRR va fi un succes. Temeţi-vă, pentru că PNRR va avea succes, vom face investiţiile din aceşti bani, vom realiza o creştere economică sănătoasă şi vom arăta cetăţenilor cum se guvernează bine o ţară", au punctat liberalii.

De partea sa, cel vizat, Cristian Ghinea, a susţinut că textul moţiunii depuse de PSD este o însăilare de minciuni, dezinformări şi contraziceri flagrante contrazise de fapte reale.

"Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că vă suspendă contul pentru Fake News", i-a transmis Ghinea liderului PSD.

Vă invităm să urmăriţi materialul video cu dezbaterea.

***

Camera Deputaţilor va dezbate, luni, moţiunea simplă depusă de social-democraţi împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, de la USR-PLUS.

Documentul este intitulat "Cristian Ghinea, de la zero la abis!", iar votul urmează să aibă loc marţi.

În ultima vreme, au avut loc schimburi dure de replici între şeful PSD, Marcel Ciolacu, şi ministrul Cristian Ghinea.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene i-a propus, vineri, liderului PSD să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al PSD în cazul în care PNRR va fi aprobat de Comisia Europeană.

Ghinea promite în schimb că, dacă PNRR nu va fi aprobat, îşi va da demisia din funcţia de ministru, asta după ce şeful social-democraţilor susţinuse joi seara, la Antena 3, că "pur şi simplu Comisia a pulverizat PNRR".

În replică, preşedintele PSD a refuzat pariul şi a lansat o serie de jigniri la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, afirmând despre acesta că este "un dezastru naţional" şi că scrie "baliverne pe Facebook".