Diaconescu: Domnule Iohannis, la graniţa de est a României se află un teritoriu numit R. Moldova

Prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis în fruntea statului l-a lăsat cu un gust amar pe fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, care a decis să îi trimită o scrisoare deschisă liderului de la Cotroceni.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

"Domnule Klaus Iohannis,

La graniţa de est a României se află un teritoriu numit Republica Moldova. Cetăţenii acestui teritoriu vorbesc româneşte iar drapelul pe care îl arborează cu multă dragoste are aceleaşi culori precum drapelul românesc. Dacă ignoraţi poate acest fapt, sunt români ca şi noi. Mai mult decât atât, la alegerile prezidenţiale din 2014 aţi obţinut acolo majoritatea din numărul de voturi. Faptul că nu va interesează problematica internă a R. Moldova, aflată la strâmtoare între năzuinţele sale europene şi Federaţia Rusă, denotă faptul că nu puneţi mare preţ pe viitorul celor peste 3 milioane de cetăţeni moldoveni.

Poate vă interesează mai mult problematica Republicii Maldive, unde apa este bleu-turcoaz iar plajele au nisip foarte fin? La începutul mandatului dumneavoastră de Preşedinte al României ne-aţi spus că sunteţi conştient de faptul că aşteptările poporului sunt mari. Acum, la început de 2016, ne spuneţi acelaşi lucru. Între timp, însă, poporul a învăţat să nu mai aştepte nimic din partea dumneavoastră.

Degeaba echipa dumneavoastră prezidenţială a şters orice referire la mandatele Preşedintelui Băsescu de pe noul site al Preşedinţiei. Teama dumneavoastră de a fi comparat cu Domnia sa ar trebui să dispară. Pentru că nu există termen de comparaţie. Nici măcar în domeniul concediilor unde sunteţi un adevărat maestru în arta alternării concediilor cu perioadele de vacanţă. De altfel este singurul domeniu în care excelaţi.

Personal îmi doresc să apuc ziua în care domnul Klaus Iohannis va deveni Preşedintele Klaus Iohannis. Vedeţi, domnule Iohannis? Mai există cel puţin o persoană care mai are, încă, aşteptări de la dumneavoastră."