Diaconescu: SUA sunt preocupate de răspunsurile pe care justiţia din România le va da cazurilor de corupţie

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Aflat vineri la Washington la invitaţia Departamentului de Stat, fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a transmis că Statele Unite sunt preocupate de "răspunsurile pe care justiţia din România le va da cazurilor de corupţie", considerându-le importante pentru stabilitatea internă, relatează Mediafax.

Cristian Diaconescu, care a avut o întrevedere cu asistentul adjunctului secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Brian Yee, şi cu reprezentanţi ai unor agenţii guvernamentale, a precizat că demnitarii americani au fost interesaţi cu precădere de "evoluţiile" din dosarele de corupţie şi s-au arătat "preocupaţi" de perspectiva "reversibilităţii" în Justiţie, după alegerile prezidenţiale.

Totodată, Diaconescu susţine că oficialii din SUA şi-au exprimat speranţa că procesul electoral din ţara noastră va fi unul democratic şi va asigura continuitatea parteneriatului strategic bilateral. Un alt aspect important discutat la Washington a fost cel al consolidării
instituţiilor statului, în sensul că "soliditatea" acestora vor face ca România să fie un partener "şi mai de încredere" pentru SUA, a explicat fostul ministru de Externe, adăugând că discuţiile au fost în cheia "Noi ne bazăm pe voi şi dorim ca şi voi să vă bazaţi pe noi".

Diaconescu, care în prezent ocupă funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, s-a întâlnit la Universitatea George Washington şi cu fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein.