Dictatorul Bielorusiei susţine că i s-a cerut să încheie un pact de neagresiune cu Ucraina

Preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko.
Preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko. (Captură Foto)

Dictatorul bielorus Alexander Lukaşenko a declarat marţi că i s-a cerut să încheie un pact de neagresiune cu Ucraina, a relatat agenţia de ştiri de stat Belta, preluată de Reuters.

Lukaşenko, un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a vorbit despre presupusa propunere la o reuniune a oficialilor guvernamentali, în cadrul căreia a acuzat Ucraina - fără dovezi - că permite ca teritoriul său să fie folosit de Occident pentru a antrena şi înarma militanţi care ar putea destabiliza situaţia din Bielorusia.

"...Ei ne cer să nu intrăm în război cu Ucraina în nicio circumstanţă, să nu trimitem trupele acolo. Ei ne propun să încheiem un pact de neagresiune", ar fi declarat Lukaşenko, potrivit Belta.

Din comentariile lui Lukaşenko nu a reieşit clar dacă Ucraina sau Occidentul a făcut presupusa propunere.

Nu a existat un răspuns imediat din partea Kievului, unde oficialii au declarat că sunt îngrijoraţi de faptul că Moscova ar putea folosi Bielorusia ca rampă de lansare pentru un nou atac asupra Ucrainei dinspre nord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe