DIICOT efectuează descinderi la membri din conducerea Clubului Petrolul Ploieşti

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a lansat, marţi dimineaţă, o descindere de amploare la mai mulţi membri din conducerea clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, pentru o anchetă care vizează un posibil caz de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară au început cercetările la 25 domicilii din judeţele Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi Bucureşti, în cadrul unei acţiuni care vizează investigarea unui grup infracţional format din 19 persoane, care s-a specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din informaţiile publicate de DIICOT reiese că membri din conducerea Clubului Petrolul Ploieşti au iniţiat în 2012 un grup de crimă organizată care ar fi cauzat un prejudiciu de 15.400.000 de euro.

De asemenea, din informaţiile publicate de procurori reiese că suspecţii ar fi favorizat mai multe firme proprii, folosind operaţiuni nereale şi documente fictive. S-a mai precizat că aceştia urmăreau să preia clubul Petrolul Ploieşti prin finanţări succesive, cu bani obţinuţi ilegal.

”De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive”, a comunicat DIICOT.

În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT din Ploieşti vor fi aduse pentru audieri aproximativ 30 de persoane, urmând să se dispună şi măsuri legale în conformitate cu faptele acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne