Din Parlament la Tribunal. Dragnea şi Tăriceanu, aşteptaţi la Înalta Curte. În calitate de inculpaţi

Pe rolul Înaltei Curţi reintră astăzi procesele lui Dragnea şi Tăriceanu, politicieni aflaţi în unele dintre cele mai importante funcţii de demnitate publică în stat.
Dragnea si Tariceanu in Parlament
Dragnea si Tariceanu in Parlament (Florin Chirila/Epoch Times)

Şefii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, sunt aşteptaţi astăzi la Instanţa Supremă, unde au reintrat pe rol procesele lor.

Reamintim că Dragnea este trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman în dosarul ''Bombonica'', în timp ce Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Dosarele ambilor au fost reluate de la zero, pe motiv că judecătoarea Anamaria Dascălu se va pensiona şi nu va mai face parte din completele cărora le-au fost repartizate cele două dosare, fiind înlocuită de un alt magistrat. Concret, a fost invocată o decizie a CEDO şi s-a decis reluarea proceselor. De reluarea procesului a beneficiat şi fostul vicepremier Gabriel Oprea.

Nu la fel de norocos a fost Dan Şova (personaj situat de "partea greşită a istoriei", respectiv a lui Ponta), dosarul lui mergând mai departe deşi era repartizat tot la Dascălu. Şova a primit condamnare (care nu este definitivă) de 3 ani cu executare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne