Din seria "basmele românilor": CSAT zice că niciun magistrat n-ar fi agent acoperit al serviciilor secrete

Presupusa existenţă a "magistraţilor acoperiţi", ofiţeri sau colaboratori ai serviciilor secrete, a stârnit deja ample controverse în spaţiul public. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării susţine că a verificat şi nu a găsit niciun "acoperit" în Justiţie.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Din dispoziţia preşedintelui Klaus Iohannis, în anul 2015, CSAT a verificat, prin instituţiile abilitate, la solicitările CSM şi ale Ministrului Justiţiei, veridicitatea declaraţiilor judecătorilor, procurorilor, magistraţilor-asistenţi, personalului de specialitate juridică asimilat acestora şi personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, în sensul că cei în cauză nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii.

"În urma verificărilor efectuate de către instituţiile abilitate, s-a constatat că judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat acestora şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii.

Rezultatele verificărilor au fost comunicate atât Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi Ministerului Justiţiei, în funcţie de instituţia care a solicitat efectuarea acestora", se arată într-un comunicat remis de Administraţia Prezidenţială.