Dincolo de durere: ajunge la linia de sosire a maratonului în genunchi

Fostul marinar Micah Herndon a alergat în maratonul din Boston în memoria colegilor săi căzuţi în luptă în Afganistan.
Micah Herndon
Micah Herndon (screenshot tramite video Youtube)

Micah Herndon, în vârstă de 31 de ani, din Tallmadge, Ohio (SUA) a demonstrat că nu renunţă niciodată, indiferent de greutăţi, terminând cursa de maraton de la Boston, luni, târându-se în genunchi, cu picioarele sângerând până la linia de sosire.

Fostul marinar veteran, care a luptat în Afganistan, a participat la maratonul de 42 de km de la Boston în momoria celor trei colegi ucişi în luptă: Mark Juarez, Matthew Ballard, alături de jurnalistul britanic Rupert Hamer.

Dar picioarele sale nu au rezistat până la sfârşit. Veteranul, care suferă de tulburări de stres post-traumatic, a cedat la kilometrul 35. Dar a dorit cu orice preţ şi a simţit că era datoria lui incontestabilă să treacă linia de sosire. În timpul cursei a repetat continuu cu voce tare numele colegilor săi morţi: «Ballard, Hamer, Juarez. Ballard, Hamer, Juarez ». Herndon a terminat onorabil cursa în 3 ore şi 38 de minute.

Herndon a postat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie cu o pereche de adidaşi portocalii de la Nike, cu un detaliu sentimental: trei plăci aurii mici cu numele Juarez, Ballard şi Hamer puse deasupra şireturilor. Plăcile îi amintesc lui Herndon de ce continuă să alerge.

(screenshot tramite foto Facebook)

Clipurile video postate online luni, 15 aprilie, care au făcut înconjurul lumii, arată că Herndon s-a ţinut de cuvânt. Aproape de final, el s-a târât pe jos până la linia de sosire, terminând cursa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură