Dionis Cenuşă: Demult era timpul ca blocul ACUM să facă politică serioasă

Dionis Cenuşă, politolog
Dionis Cenuşă, politolog (facebook.com / Dionis Cenuşă)

Politologul Dionis Cenuşă susţine, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în Republica Moldova obsesia cu “statul capturat” nu are limite. Dacă va cădea Guvernul va fi pentru că ACUM a intrat într-o coaliţie fără a înţelege, a preveni sau măcar a diminua influenţa socialiştilor.

Analistul menţionează că guvernele pică peste tot din varii motive, mai recent a căzut şi la Bucureşti din cauza incompetenţei sau/şi a calculelor politice.

„După ce strigi în van, de zeci de ori “vine lupul”, îţi pierzi credibilitatea şi atunci când “lupul” chiar va veni, nimeni nu îţi va da crezare. Exact aşa se întâmplă şi cu statul capturat”, a adăugat expertul.

În concluzie, Dionis Cenuşă a ţinut să sublinieze că demult e timpul de a trece la o politică serioasă. Atât socialiştii cât şi democraţii pot fi înfrânţi politic, dacă porţi un joc inteligent şi fără a speria opinia publică cu apocalipsa.

După întrevederea avută vineri cu Maia Sandu, PSRM a ieşit cu mai multe acuzaţii în adresa colegilor de guvernare. Mai mult, în timpul declaraţiilor de presă din Parlament, deputatul socialist Vasile Bolea a rupt acordul semnat de PSRM - ACUM în luna septembrie, menţionând că în asemenea mod a procedat prim-ministrul, atunci când a depus proiectul de modificare la Legea Procuraturii, prin asumare de răspundere a executivului.