Dionis Cenuşă: Destinul politic al Chişinăului este crucial pentru scena politică naţională

Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău (facebook.com)

Politologul Dionis Cenuşă constată că alegerile locale au stârnit cel mai mare interes în Chişinău. Alte localităţi, rămân în umbră chiar dacă au proprietatea politică de a genera nervozitate atunci când o culoare politică se extinde.

Analistul menţionează că prezenţa la vot în Chişinău poate fi compromisă dacă cetăţenii vor simţi inutilitatea exercitării votului lor din cauza certitudinii în desfăşurarea turului doi în baza rezultatelor sondajelor excesive.

„Pe lângă intriga în jurul victoriei pentru Primăria Chişinău urmează să vedem dacă/cum Usatîi revine în politică mare prin uşa alegerilor locale. De asemenea, la nivel cromatico-politic, se întrevede la orizont de-colorarea regiunilor din albastru (PDM) şi nuanţa de roz (în Orhei)”, a adăugat expertul.

În concluzie, Dionis Cenuşă a ţinut să sublinieze că destinul politic al Chişinăului este crucial pentru scena politică naţională, dar schimbările politice din restul ţării pot complementa, fie contrasta cu tendinţele politice naţionale. „În scurt timp vom afla ce forţe politice de fapt mişca ţara, nu doar Chişinăul.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe