Dionis Cenuşă: Guvernul Gavriliţa este format din membri PAS şi persoane care au lucrat împreună cu Maia Sandu

Dionis Cenuşă
Dionis Cenuşă (expert-grup.org)

Candidatul pentru funcţia de premier Natalia Gavriliţa a prezentat numele candidaţilor pentru 15 funcţii în viitorul guvern, constată politologul Dionis Cenuşă, menţionând că cel puţin 5 din 15 fotolii vor fi ocupate de reprezentanţi ai societăţii civile (adică 33%).

Totodată, analistul notează că executivul va avea doar trei femei în calitate de miniştri. În total, împreună cu premierul Gavriliţa, guvernul alcătuit din 16 membri va fi reprezentat 25% de femei. Dacă se ia în calcul şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, atunci reprezentarea femeilor în noul cabinet moldovean va fi de peste 30%.

Noul guvern este reprezentat de persoane care fac parte din PAS sau au lucrat împreună cu preşedintele Sandu când era premier sau mai recent în calitate de consilieri sau în alte structuri pe lângă Preşedinţie, subliniază politologul.

Totuşi, sunt şi feţe noi care oricum fac parte din fostul grup de tineri care conduceau Liga de Dezbateri sau jocul CUC. „Un lucru important este că avem două poziţii separate pentru Mediu şi Digitalizare, care sunt prioritatea viitorului. În contextul pandemiei, este bine că s-a separat sănătatea de protecţia socială şi munca, consideră Dionis Cenuşă.

Deputaţii de la Chişinău vor fi convocaţi vineri, 6 august, în cadrul unei sesiuni extraordinare, pentru a acorda votul de încredere Programului de activitate şi lista membrilor noului Cabinet de miniştri prezentată de premierul desemnat Natalia Gavriliţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe