Dionis Cenuşă: Noul Guvern al R. Moldova nu a primit sprijinul oficial al UE, SUA sau al ţărilor vecine

Dionis Cenuşă, politolog din R. Moldova
Dionis Cenuşă, politolog din R. Moldova (facebooc.com)

Politologul Dionis Cenuşă constată că noul Guvern al Republicii Moldova a primit cinci mesaje de felicitare: „al doilea la număr de la Rusia, unul de la îndepărtatul Qatar, niciunul de la ţările vecine”.

„Unica ţară UE care şi-a manifestat deschis sprijinul este Slovacia. UE şi SUA s-au limitat la întrevederi oficiale cu premierul Ion Chicu”, scrie analistul pe pagina sa de Facebook.

Dionis Cenuşă concluzionează că în ceea ce ţine de legitimitatea externă a Guvernului Chicu se calcă deocamdată cu stângul, „cel puţin în raport cu Occidentul”.

În cadrul şedinţei de guvern de miercuri, 19 noiembrie, prim-ministrul a solicitat „menţinerea unui dialog eficient cu partenerii externi pentru ca acţiunile Guvernului să fie amplificate de suportul acestora”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe