Director al unei instituţii de stat: "Mare respect pentru jandarmi. Măcar un glonţ în cap mamelor care au ieşit cu copiii la proteste"

Protest
Protest (Mihuţ Savu)

Directorul Filarmonicii "Oltenia", Gabriel Zamfir, fost preot, a ţinut să-şi exprime şi el, pe Facebook, părerea despre ceea ce s-a întâmplat vineri, în Piaţa Victoriei, la protestul diasporei înecat în gaze lacrimogene şi teroare de jandarmi.

"Un mare respect pentru acei jandarmi şi măcar un glonţ în cap acelor aşa-zise 'mame' care au ieşit cu copiii în braţe la proteste deşi se ştia că nu e un protest paşnic aşa cum ar trebui să fie în democraţie. Dar deh nu avem aceeaşi definiţie pentru 'democraţie'", scrie, pe Facebook, Zamfir, potrivit Ziare.com.

Revoltat, deputatul USR de Dolj Adrian Claudiu Prisnel a cerut demisia "de onoare" a directorului Filarmonicii.

"Un limbaj de o violenţă şocantă, mai ales că vine din partea unui fost preot. Încă un profitor al puterii PSD-ALDE, care face jocul murdar al stăpânilor săi. (...)

O astfel de atitudine este de neacceptat! Îi cer directorului Gabriel Zamfir să prezinte urgent scuze publice, precum şi demisia de onoare. O instituţie de cultură precum Filarmonica Oltenia nu poate fi reprezentată de un asemenea om cu mentalitate de brută", a scris Prisnel, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce jandarmii au scăldat Piaţa Victoriei în gaze lacrimogene, au tras cartuşe cu piper, au aruncat grenade cu gaze şi au bătut oameni la întâmplare în noaptea protestului Diasporei.