Directorul FBI prăjit în Congres pentru raportul asupra lui Hillary Clinton

Republicanii din House Committee on Oversight and Government Reform au demolat argumentele directorului FBI James Comey împotriva judecării fostului secretar de stat Hillary Clinton, conform Breitbart News.
Directorul FBI, James Comey
Directorul FBI, James Comey (Wikipedia)

Republicanul Jason Chaffetz a declarat că Hillary Clinton i-a minţit în octombrie 2015 pe republicanul Trey Gowdy şi Comitetul Selectat al Camerei asupra cazului Benghazi şi a dezvăluit că, de fapt, Camera Reprezentanţilor intenţionează să o defere pe Clinton Departamentului de Justiţie pentru investigarea sperjurului.

Chaffetz a revenit ulterior şi l-a forţat pe Comey să recunoască faptul că Hillary Clinton a înmânat materiale secrete unor persoane, inclusiv avocaţilor săi personali, care nu dispuneau de autorizaţie pe probleme de securitate pentru a citi, gestiona sau poseda astfel de documente şi informaţii.

Dar cel mai important moment a fost acela când Trey Gowdy a demolat afirmaţia lui Comey că fostul secretar de stat nu a avut “intenţia” de a folosi greşit informaţii secrete. Gowdy a arătat, în mod clar, că există dovezi circumstanţiale ample privind acea intenţie şi că directorul FBI inventează un nou standard legal.

Miercuri seara, Breitbart News a prezentat o listă cu 13 întrebări pe care Comitetul a trebuit să i le pună lui Comey pentru a obţine adevărul. Comitetul a pus doar 11 din cele 13 întrebări.

Ceele două întrebări lăsate la o parte au avut legătură cu trecutul lui Comey ca procuror şi dacă Hillary Clinton este tratată nedrept, după ce directorul FBI practic a prezentat dovezi ale vinovăţiei ei pe care ea nu va avea şansa să le respingă în mod oficial.

Întrebarea care rămâne acum este ce va face comitetul în continuare. Va urmări investigaţia privind sperjurul în mod serios? Va continua Departamentul de Justiţie investigaţia sa privind Clinton Foundation?