Dmitri Rogozin califică drept „provocări” informaţiile privind o bază NATO în Rusia

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin. (JOHN THYS/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
10.04.2012

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a calificat drept „provocări” informaţiile privind crearea unei baze militare a NATO în oraşul Ulianovsk, relatează Ria Novosti.

La începutul lunii februarie, cotidianul rus Kommersant a citat surse din cadrul Ministerului Apărării, potrivit cărora Moscova ar negocia cu NATO crearea unei baze în oraşul de pe Volga, care să fie folosită drept punct de tranzit de avioanele forţelor internaţionale din Afganistan.

În urma publicării acestui articol, în Ulianovsk au avut loc proteste, iar comuniştii din oraş au intrat duminică în greva foamei pe perioadă nedeterminată.

”Greva foamei este o problemă foarte serioasă. Este semnul unei disperări extreme. Nu există şi nici nu va exista o bază NATO în Ulianovsk. Cineva a pus la cale o provocare şi i-a împins pe oameni să facă o greşeală stupidă”, a scris Rogozin pe contul său de Twitter.

“Cei care au răspândit aşa-zisa ştire despre baza NATO în Rusia sunt fie nişte provocatori, fie nişte idioţi. Consideraţi-o drept o declaraţie oficială”, a mai spus Dmitri Rogozin, care a fost ambasador al Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică până în decembrie 2011.

Din 2009, Moscova permite tranzitul transporturilor nonmilitare prin teritoriul rus pentru aprovizionarea trupelor SUA şi NATO din Afganistan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor