DNA cere Ministerului Justiţiei încuviinţarea pentru arestarea senatorului PSD Marius Isăilă

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA au transmis joi Ministerului Justiţiei, cererea de încuviinţare a arestării senatorului PSD Marius Isăilă.

După Ministerul Justiţiei, organul la care trebuie făcut demersul următor este Parlamentul, Senatul urmând să dea un aviz în ce priveşte arestarea senatorului, urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Procurorii DNA au început urmărirea penală a senatorului Marius Isăilă, acuzat de două fapte de trafic de influenţă, ambele în formă continuată, şi a unei infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Marius Isăilă este urmărit penal pentru că ar fi primit mită 200.000 de euro pentru a bloca un control la o firmă atunci când deţinea funcţia de şef serviciu în Ministerul Finanţelor.

Marius Isăilă şi Ene Cristian Ştefan i-au pretins lui Cătălin Cristescu 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii ANAF îin vederea blocării unui control care urma să fie efectuat.

DNA a precizat că în acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Cristian Ştefan Ene, în prezent consilier parlamentar, pentru două infracţiuni concurente de trafic de influenţă, şi Cătălin Cristescu, la acea vreme comisar la Garda Financiară, structura centrală, tot pentru trafic de influenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne