DNA s-a autosesizat după investigaţia Rise Project despre Barna. Care este infracţiunea vizată [surse]

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Procurorii au deschis dosar penal in rem, cu privire la o posibilă faptă de fraudare a fondurilor europene. Altfel spus, la acest moment se cercetează faptele, nu anumite persoane.

Surse apropiate anchetei au explicat pentru publicaţia citată că dosarul clasat de DNA structura teritorială Alba ar fi cuprins doar o mică parte din cele dezvăluite de Rise Project.

La rândul său, Dan Barna anunţase, după ce Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului a anunţat că face verificări, că a transmis la DNA documentele pentru a fi verificate motivând că nu are încredere într-o instituţie subordonată premierului Viorica Dăncilă.

"Nu am primit nimic. Dacă au început verificările e foarte bine, chiar am solicitat să se facă verificări. Dacă mă cheamă la verificări merg cu plăcere", a reacţionat Dan Barna la o discuţie informală cu presa.

Mai multe detalii aici.