Doar 17% din români se declară ca fiind de stânga

.
. (Epoch Times)

În mod paradoxal, deşi România are premier social-democrat şi o guvernare cu orientare socialistă, conform unui sondaj realizat recent, marea majoritate a românilor spun că sunt de centru sau de dreapta. Doar 17% din români se declară ca fiind de stânga.

Studiul efectuat de IRES la data de 22 august, relevă faptul că 74% din subiecţi s-au declarat ca fiind de dreapta sau de centru, fiind întrebaţi unde se poziţionează în funcţie de orientarea lor politică.

Astfel, doar 17% din subiecţii chestionarului au declarat că sunt de stânga, 40% s-au poziţionat la centru, în timp ce 34% s-au descris ca fiind de dreapta.

De asemenea, 5% dintre subiecţi au refuzat să răspundă, iar 3% au spus că nu ştiu exact unde se poziţionează ca orientare politică.

Pe de altă parte însă, 47% dintre subiecţi au recunoscut că nu stăpânesc prea bine aceste noţiuni.

La realizarea sondajului au participat 1.547 de persoane, care au răspuns întrebărilor telefonic la data de 22 august, a doua zi după ce CCR a invalidat referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Marja de eroare a studiului realizat de IRES, instituţie condusă de sociologul Vasile Dâncu (PSD), este de 2,7%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne