Doctoratele demnitarilor la control? O serie de vicii de procedură ridică semne de întrebare

Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Credibilitatea verdictelor pe care Comisiile Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare le va da cu privire la o serie de doctorate celebre, nu pentru calitatea lor, ci pentru acuzaţiile de plagiat care le-au însoţit, ar putea fi puse sub semnul întrebării de o serie de vicii de procedură, relatează România Liberă.

Astfel, Gabriel Boroi, preşedintele Comisiei care va analiza teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta, s-a antepronunţat în această problemă, susţinând, contrar opiniei experţilor de la Universitatea Bucureşti, că nu este vorba de plagiat. Doar la sesizarea României libere, Ministerul Educaţiei a avut o reacţie întârziată, dar dură. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Mai mult, peste jumătate dintre cei care vor da un verdict în cazul tezei de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă, au conexiuni la nivel academic cu acesta.

Jurnaliştii RL, mai remarcă faptul că un verdict de plagiat în cazul fostului edil al sectorului 2, Neculai Onţanu ar echivala cu o recunoaştere din interior că, la Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul, tezele de doctorat se acordă fără o temeinică analiză, şi-şi pune întrebarea dacă instituţia are capacitatea de a-şi asuma un asemenea risc?

În ceea ce-l priveşte pe prim-adjunctul Procurorului General al României, Bogdan Licu, acesta aşteaptă un verdict de la o Comisie a CNATDCU, condusă de un coleg şi apropiat al lui Gabriel Oprea. Oprea a fost conducătorul de doctorat a lui Licu.

Articolul original poate fi citit aici