Doi campioni ucraineni la box şi Muay Thai au murit pe front în luptele cu invadatorii ruşi

Oleh Prudky
Oleh Prudky (Facebook / UkrainianBoxingFederation)

Oleh Prudki şi Oleksi Yanin, doi campioni ucraineni, au murit în timp ce luptau pe front împotriva trupelor invadatoare ruseşti, au anunţat oficiali din sportul ucrainean, relatează CNN.

Prudki, fost campion de box al Ucrainei la categoria welter uşoară, a murit duminică în timpul luptelor, a anunţat, luni, Federaţia Ucraineană de Box.

Fostul campion a lăsat în urmă o soţie şi două fete mici.

“Victoriile şi realizările tale sunt greu de numărat, ai fost un sportiv foarte persistent şi muncitor, te-ai antrenat mult. Aţi fost un exemplu demn pentru generaţiile viitoare”, a scris Federaţia Ucraineană de Box pe Instagram.

În ceea ce îl priveşte pe Yanin, campion la kickbox şi campion mondial la Muay Thai, acesta a murit în aprilie în timpul luptelor pentru apărarea oraşului asediat Mariupol, a anunţat, marţi, Ministerul Tineretului şi Sportului din Ucraina.

Yanin i-a lăsat în urmă pe soţia şi fiul său.

“Oleksi Yanin, un atlet şi militar al Detaşamentului cu scop special Azov al Gărzii Naţionale a Ucrainei, a murit în bătălia pentru Mariupol”, se arată în anunţul Ministerului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe