Doi oficiali de top ai Pentagonului demisionează

(Win McNamee / Getty Images)

Cel mai înalt oficial de tehnologie al Pentagonului şi adjunctul său vor demisiona luna viitoare, a confirmat marţi un oficial al Departamentului Apărării.

Mike Griffin, primul subsecretar pentru cercetare şi inginerie al Pentagonului, şi adjunctul său, Lisa Porter, vor pleca din 10 iulie, a declarat oficialul.

Demisiile au fost raportate pentru prima dată de Inside Defense.

Griffin, care a preluat rolul la începutul anului 2018, şi Porter au declarat într-o scrisoare către personal că „ni s-a prezentat o oportunitate din sectorul privat, pe care am decis să o folosim, împreună”, a informat Defense News.

Cei doi sunt al treilea şi al patrulea oficial care îşi anunţă demisia în ultima săptămână.

Kathryn Wheelbarger, care se ocupa de asistenţa internaţională pentru probleme de securitate internaţională, şi-a prezentat demisia pe 17 iunie, la cinci zile după ce preşedintele Trump i-a scos numele pentru postul de subsecretar adjunct al Apărării pentru informaţii.

Elaine McCusker, controlorul interimar al Pentagonului care a criticat administraţia Trump pentru blocarea ajutorului acordat Ucrainei anul trecut, şi-a prezentat demisia, cu o zi mai devreme, după ce Casa Albă, la începutul lunii martie, a scos numele ei pentru rolul de controlor oficial.