Doina Gherman: Igor Dodon şi-a băgat în scheme chiar şi propria mamă

Doina Gherman, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Doina Gherman, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul PAS Doina Gherman a adresat joi, 20 august, o sesizare Procuraturii Generale şi Agenţiei Naţionale pentru Integritate întrucât, în opinia ei, ar exista presupuneri rezonabile că Igor Dodon îşi foloseşte mama în calitate de interpus în afaceri ceea ce este o crimă.

Parlamentara susţine că pe salariul de simplu profesor nu poţi agonisi 103 loturi de teren în câţiva ani şi economii de sute de mii de lei, plus să mai menţii şi o gospodărie. „Se pare că Dodon şi-a băgat în scheme întreaga familie. Chiar şi propria mamă. În loc să o protejeze.”

Acum e clar de ce Igor Dodon dansa exact cum îi cânta Plahotniuc, scrie Doina Gherman pe contul său de Facebook precizând că, dacă acesta nu coopera, porneau dosare nu doar pentru el, ci pentru întregul neam. Şi e clar de ce se teme de un procuror cu adevărat independent. Ca să-şi ocrotească familia pe care tot el a băgat-o în scheme.

Familistul Dodon şi-a băgat în scheme fratele, soţia, propria mamă. Probabil abia aşteaptă majoratul copiilor să mai aibă vreun interpus, a menţionat în context, deputatul PAS Dumitru Alaiba.

În sesizarea deputatei Gherman se arată că doamna Galina Dodon, mama preşedintelui Igor Dodon, a activat toată viaţa în calitate de bugetar (profesoară de limba română din satul Sadova), iar în prezent este consilieră locală, la al doilea mandat.

Aceasta a declarat venituri care depăşesc substanţial posibilităţile financiare legale ale unui profesor aflat la pensie, şi anume: casă privată de 240,8 metri pătraţi, precum şi trei construcţii auxiliare din gospodărie de 179,7 metri pătraţi, 103 terenuri agricole, achiziţionate gradual în ultimii ani, cu suprafaţa totală de 28,3 hectare, evaluate la 387,2 mii de lei, precum şi un depozit bancar de 153.600 de lei etc.

Astfel, Doina Gherman bănuieşte că Galina Dodon este o simplă interpusă şi că bunurile enunţate ar aparţine de facto lui Igor Dodon fiind înscrise fictiv pe numele mamei sale şi de aceea ar trebui să fie tras la răspundere penală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe