Dominion Voting Systems îi intentează proces lui Rudy Giuliani, cere 1,3 miliarde USD

Fostul primar al New Yorkului, Rudolph Giuliani
Fostul primar al New Yorkului, Rudolph Giuliani (SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

Compania Dominion Voting Systems, care produce maşinile de vot folosite în cadrul alegerilor americane din 3 noiembrie, a anunţat luni că intentează un proces împotriva fostului primar din New York Rudy Giuliani care a depus plângeri şi a ţinut conferinţe publice în numele fostului preşedinte Donald Trump pentru a anula rezultatele alegerilor din 3 noiembrie, acuzând fraude electorale.

„Rudy Giuliani a propagat activ dezinformarea pentru a induce în eroare alegătorii în mod intenţionat. Deoarece Giuliani şi alţii au repetat fără încetare afirmaţiile false despre compania mea pe o serie de platforme media, unii dintre membrii familiilor şi prietenii noştri sunt printre americanii care au fost păcăliţi”, a spus Dominion într-o declaraţie în care explică motivul procesului care cere 1,3 miliarde USD fostului primar drept daune de imagine şi punitive.

Citiți și Venezuela, Serbia, Olanda, Canada - excursie în bizara lume a maşinilor de vot folosite în alegerile americane

Dominion a intentat deja un proces împotriva avocatei Sidney Powell, care a depus în mod independent plângeri pentru fraudarea alegerilor.

„Giuliani continuă să facă afirmaţii demonstrabil false şi intenţionăm să-l tragem la răspundere pe el şi pe alţii care răspândesc dezinformarea”, potrivit declaraţiei companiei Dominion. „Deşi nicio sumă de bani nu va repara daunele provocate, trebuie să ducem lucrurile în Justiţie pentru a expune modul în care dezinformarea a fost creată cu intenţie şi s-a răspândit în mod intenţionat pentru a înşela poporul american”.

Citiți și Alegeri SUA 2020: Suspiciuni care cer o anchetă penală

Într-o declaraţie pentru The Epoch Times, Giuliani a spus că „suma cerută este, evident, destinată să sperie oamenii cu inima slabă”.

Fostul primar a declarat că va analiza plângerea firmei.

"Este un alt act de intimidare din partea forţelor de stânga pline de ură, pentru a şterge şi a cenzura exerciţiul libertăţii de exprimare, precum şi capacitatea avocaţilor de a-şi apăra clienţii cu fermitate", a spus Giuliani.

Potrivit site-ului web Dominion, compania furnizează aparate de vot şi alte echipamente electorale pentru 40% dintre alegătorii SUA.

Citiți și Alegeri SUA. Firmă de securitate care a auditat maşinile Dominion: "Sunt o problemă de securitate naţională"

Firma din Denver a devenit ţinta acuzaţiilor potrivit cărora echipamentul său a fost folosit pentru a modifica voturile în timpul alegerilor din noiembrie. Compania a negat acuzaţiile şi a spus că acestea i-au deteriorat reputaţia şi au condus la generarea de ameninţări cu moartea împotriva angajaţilor.

Oficialii companiei Dominion au declarat că firma se pregăteşte să ia măsuri legale împotriva altor persoane, spunând că au defăimat compania.