Donald Trump anunţă creşterea numărului deceselor în SUA în zilele următoare

Donald Trump
Donald Trump (Nicholas KammAFP via Getty Images)

Preşedintele Donald Trump a prognozat sâmbătă, la Casa Albă, o perioadă dificilă până când va fi atins vârful pandemiei virusului Wuhan.

"Ne apropiem într-adevăr de un moment care va fi oribil", a afirmat Trump.

El a menţionat că Statele Unite nu au mai trecut niciodată în istorie printr-o situaţie asemănătoare cu cea generată de virusul Wuhan.

"Ajungem la acel punct în care va fi cu adevărat ... statisticile vor fi foarte rele", a spus Trump.

În prezent, în SUA există peste 8.400 de decese cauzate de coronavirus. New York a înregistrat peste 3.500 de decese cauzate de virus, iar New Jersey a avut 846 de decese.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a recunoscut sâmbătă că statul pe care îl conduce nu a atins vârful pandemiei cauzate de virus, astfel că situaţia se va înrăutăţi progresiv în zilele următoare.

„Nimeni nu vă poate spune cifra din vârful pandemiei”, a spus el în timpul unei conferinţe de presă sâmbătă.

Trump a promis că împreună cu echipa sa de experţi din domeniul sănătăţii va continua să depună eforturi pentru a menţine numărul de decese scăzut. „Din păcate, ajungem la acel moment în care cifrele vor creşte şi nu va fi o situaţie foarte bună”, a declarat Trump.

El a comparat ameninţarea pe care o reprezintă virusul cu situaţii dificile similare din Statele Unite, cum ar fi Primul Război Mondial sau Al Doilea Război Mondial.

"Este un război şi un lucru groaznic", a concluzionat Trump.